Terminalul va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră şi va costa peste 138 milioane de euro cu tot cu TVA, potrivit News.ro.
Investiţie de peste 138 milioane de lei pentru un nou terminal de pasageri la Aeroportul din Maramureş
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi seară, că cererea de finanţare a fost depusă la începutul acestei luni.
Citeste si: Ministrul de Finanțe: "Analizăm posibilităţile de relocare în România a unor companii din Rusia și Belarus"
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
”Exemplu de bune practici la Consiliul Judeţean Maramureş! Indiferent de culoarea politică, este important să susţinem proiectele care dezvoltă comunităţile locale! Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.
Noul terminal va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi
Sorin Grindeanu a mărturisit că noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră.
De asemenea, vor fi construite şi o serie de alte facilităţi: parcare pentru autoturisme (450 locuri); parcare pentru microbuze (10 locuri); parcare pentru autocare (8 locuri); parcare VIP şi business; zonă pentru staţionarea taxiurilor; zonă pentru pentru staţia de autobuz (2 locuri); zonă cargo; un hotel.
Citeste si: O americancă a fost sechestrată în casa din Pipera a fostului iubit al Biancăi Drăgușanu. Cum s-a întâmplat totul
”Aeroportul Internaţional Maramureş beneficiază deja de o pistă modernizată, în lungime de 2.150 metri, deschisă în anul 2019. Suma de 20 milioane de euro destinată acestui proiect a fost alocată de Guvern în 2017 şi 2018. Pista este cu 100 de metri mai lungă decât cea a Aeroportului din Cluj. După redeschiderea ei în anul 2019 au fost eliminate restricţiile de aterizare sau de decolare. Pe vechea pistă, construită în urmă cu 50 de ani, puteau ateriza doar aeronave de mici dimensiuni”, a mai scris Grindeanu.