Detaliile proiectelor în desfășurare au fost prezentate recent de Partidul Național Liberal (PNL) Sector 6.

O primă realizare notabilă este finalizarea în proporție de 90% a grădiniței din incinta Școlii "Sf. Constantin și Elena". Lucrările avansează rapid, cu montarea instalației de încălzire și răcire, finisajele în desfășurare, iar finalizarea este programată pentru luna martie.

Clădirea modernă, de tip nZeb, parter+ 1 etaj, se distinge prin utilizarea panourilor fotovoltaice și sălile de clasă spațioase, fiecare având 133 de metri pătrați și dotări de înaltă calitate.

În ceea ce privește after-school-ul din incinta Școlii 197, acesta a atins stadiul de 72% de finalizare. Lucrările se concentrează acum pe izolarea traseelor de încălzire și ventilație, aplicarea gletului la interior, iar următoarele etape includ montarea tavanelor, a pardoselii, a obiectelor sanitare și a pompelor de căldură.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

After-school-ul din incinta Școlii Orizont (fostă 193) se dezvoltă rapid, având un grad de realizare de 68% până în prezent. Proiectul propune 8 săli de clasă și o capacitate minimă de 200 de copii.

Evoluție lentă a lucrărilor, dupa abandonarea proiectelor de către constructori

Cu toate acestea, nu toate proiectele au avut o evoluție lină. La Grădinița ANL Brâncuși, lucrările, începute în ianuarie 2021, au fost oprite din cauza nerespectării prevederilor contractuale de către constructor.

După reluarea procedurilor de achiziție, lucrările au ajuns la un stadiu de 40%.

Similar, procedurile de achiziție au fost reluate și la After-school-ul din incinta Școlii 156, după abandonarea proiectului de către constructorul anterior. Proiectul se află în stadiul incipient de 20%, cu turnarea planșeului și a grinzilor la etajul 3 în desfășurare.

Administrația Ciprian Ciucu evidențiază și un număr impresionant de 13 școli aflate în diverse stadii de reabilitare.

Pe lângă noile construcții menționate, alte unități de învățământ beneficiază de lucrări de reabilitare finanțate pe diverse axe:

- 5 prin Programul Operațional Regional (POR)
- 8 prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
- 3 urmează să intre în reabilitare cu finanțare de la Banca Mondială
- 7 vor fi consolidate prin programul MDRAP
- 6 au fost deja reabilitate

În 2023, Administrația Ciprian Ciucu a inaugurat o grădiniță nouă și două after-schooluri, subliniind angajamentul sectorului 6 față de îmbunătățirea infrastructurii educaționale și asigurarea unui mediu de învățare modern și eficient pentru elevi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si