UPDATE: Fostul director al Serviciului Roman de Informatii Virgil Magureanu a fost audiat si el, luni dupa-amiaza, la Parchetul instantei supreme, in dosarul mineriadei din 1990.

Virgil Magureanu a stat la Parchetul instentei supreme aproximativ 30 de minute. Intrebat de jurnalisti daca ii este teama, el a raspuns:" Tremur".
El are calitatea de inculpat in acest dosar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In dosarul "Mineriada" sunt cercetati penal, printre altii, fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Magureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Procurorii militari sustin ca, in perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpatii au decis, organizat si coordonat "un atac generalizat si sistematic", lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti, precum si a populatiei Capitalei, atac in care au implicat participarea fortelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si a unui numar de peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si