Close sidebar
Close sidebar

Japonia zguduita de un seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe Richter

Un cutremur de 5,3 grade a zguduit joi dimineaţă insula Hokkaido, cea mai nordică insulă a arhipelagului japonez. Autorităţile susţin că nu există riscul producerii unui tsunami şi nu au fost raportate, până în acest moment, victime sau pagube materiale majore, transmite Reuters.

,


DISTRIBUIE
acest articol

De asemenea, nu au fost raportate probleme la infrastructura nucleară de pe insulă, deşi nici una dintre centrale nu funcţionează.

Seismele sunt destul de comune în Japonia, unde sunt înregistrate 20% din cutremurele ce au o magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter.

În Japonia, cel mai puternic cutremur înregistrat a atins 9 grade pe scara Richter la 11 martie 2011. Peste 20.000 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce cutremurul a provocat un val tsunami uriaş, care a măturat coasta nord-estică şi a declanşat scurgeri de radiaţii la Fukushima.

În urmă cu două luni, 49 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un seism care a lovit Kyushu, cea mai sudică insulă a arhipelagului.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI