Președintele american Joe Biden a spus că o alternativă la sancțiunile dure ale Washingtonului împotriva Moscovei ar fi fost un „al treilea război mondial”, relatează presa internațională.

Citeste si: Noi sancțiuni pentru Rusia. Băncile rusești, excluse din sistemul de plată Swift

Joe Biden a explicat rațiunea sancțiunilor economice aplicate Rusiei. „Erau două opțiuni: începe un al treilea război mondial, începe un război fizic cu Rusia sau opțiunea numărul doi: asigură-te că o țară care acționează atât de contrar dreptului internațional ar plăti prețul pentru ceea ce a făcut”, a

spus liderul de la Casa Albă.

Joe Biden: Putin a crezut că poate diviza NATO 

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări sâmbătă că NATO este "mai unită" şi a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin a comis o greşeală atunci când a invadat Ucraina, potrivit Agerpres.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat o rachetă "neidentificată" duminică dimineața

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Obiectivul meu de la bun început a fost să mă asigur că menţin NATO şi Uniunea Europeană în sincronie. Nu doar că NATO este mai unită, uite ce se întâmplă cu Finlanda, uite ce se întâmplă cu Suedia(...) Vreau să spun că (Putin) obţine exact efectul opus a ceea ce-şi dorea", a declarat Biden într-un interviu acordat unui post TV.

Citeste si: Vladimir Putin a calculat greșit invazia din Ucraina. "Se aștepta ca Zelenski să fugă"

Joe Biden a făcut referire la faptul că cele două ţări nordice, care nu sunt membre ale NATO, ar putea să ia în calcul să devină, pe fondul ameninţărilor Moscovei. 

În opinia lui Biden, Putin a crezut "că poate diviza NATO, creând o spărtură uriaşă prin care să poată trece", iar "asta nu s-a întâmplat". De aceea, consideră preşedintele american, cheia este să se continue coordonarea internaţională în faţa atacului militar rus asupra Ucrainei, lansat joi.

"Trebuie să rămânem aliniaţi cu restul aliaţilor noştri", a insistat liderul de la Casa Albă.

„Cele mai mari din istorie” pentru Rusia 

Joe Biden a subliniat că sancțiunile pe care Statele Unite le-au impus în prezent au devenit „cele mai mari din istorie”.

Președintele american și-a exprimat convingerea că Rusia va plăti un preț serios atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. „Mai ales pe termen lung”, a conchis Biden.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si