Președintele SUA Joe Biden a anunțat noi sancțiuni dure împotriva Rusiei: este vorba de renunțarea la importurile de petrol, gaze și cărbune din țara care a decis să-și atace vecinul. 

Citeste si: Joe Biden, anunțul momentului. SUA interzic importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia

„Petrolul rusesc nu va mai fi acceptabil în porturile SUA și poporul american îi va da încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin”, a anunțat marți Joe Biden de la Casa Albă.

Joe Biden: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin

„Putin a transformat deja două milioane de ucraineni în refugiați. Rusia poate continua să-și macine avansul la un preț oribil, dar acest lucru este deja clar: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin. Putin poate fi capabil să ia un oraș, dar el nu va putea niciodată să țină țara. Și dacă nu răspundem astăzi la atacul lui Putin asupra păcii și stabilității globale, costul libertății și al poporului american va fi și mai mare mâine", a spus liderul de la Casa Albă.

"Războiul lui Putin a provocat o suferință enormă și pierderi inutile de vieți"

Joe Biden a lăudat, de asemenea, poporul ucrainean pentru rezistența sa în fața războiului, potrivit CNN.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Au inspirat lumea cu curajul lor, patriotismul lor, hotărârea lor sfidătoare de a trăi liber. Războiul lui Putin a provocat o suferință enormă și pierderi inutile de vieți pentru femei, copii, toată lumea din Ucraina – atât Ucraina, cât și, aș putea adăuga, ruși”, a spus el.

Citeste si: VIDEO| Mii de ucraineni care fug din calea războiului își găsesc adăpost în România. Numai la Ploiești au ajuns ieri 400 de refugiați

Președintele american Joe Biden a recunoscut că invazia Ucrainei de către Rusia afectează deja familiile americane, inclusiv prin creșterea prețurilor la pompă.

Biden a adăugat: „Voi face tot ce pot pentru a minimiza creșterea prețurilor lui Putin aici, acasă”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Agresiunea Rusiei ne costă pe toți. Și nu este momentul pentru profituri sau creșterea prețurilor. Vreau să fiu clar ce nu vom tolera asta", a spus el.

Serviciile secrete din SUA: între 2.000 și 4.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina

Comunitatea de informații americane estimează că între 2.000 și 4.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina de când Moscova și-a lansat invazia pe 24 februarie, a declarat marți șeful Defense Intelligence Agency (DIA), locotenentul general Scott Berrier.

Oficialul SUA a transmis că există un nivel de „încredere scăzută” în evaluarea cu privire la numărul de trupe rusești uciși în Ucraina, dar că intervalul este între 2.000

și 4.000 de soldați. Berrier a spus că estimarea se bazează atât pe surse de informații, cât și pe materiale open-source.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si