Discuţia dintre Vladimir Putin și Joe Biden, anunţată şi de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, are loc cu două săptămâni înaintea negocierilor americano-ruse programate să înceapă pe 10 ianuarie asupra tratatelor de control al armelor nucleare şi situaţiei de la frontiera ruso-ucraineană, unde Rusia a comasat trupe.

Citeste si: Redactorul-șef al publicației „Sputnik şi Pogrom” a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5

Potrivit presei internaționale, convorbirea telefonică dintre cei doi șefi de stat are loc la inițiativa lui Vladimir Putin, care i-a cerut lui Joe Biden această discuție diplomatică înainte de intrarea în noul an. 

Este a doua convorvire dintre președinții SUA și ai Rusiei din această lună. În ciuda avertismentului clar al lui Biden într-un apel video din 7 decembrie că o invazie în Ucraina va fi urmată de sancțiuni severe de către aliații SUA și NATO, Putin a menținut prezența trupelor grele de-a lungul graniței cu țara vecină.

Citeste si: Profeția Babei Vanga: „Nimeni nu poate opri Rusia.” Ce a spus despre anul 2022

Dialog pentru stoparea unei invazii în Ucraina

„Suntem într-un moment de criză de câteva săptămâni, având în vedere comasarea militară a Rusiei, și va fi nevoie de un nivel ridicat de angajament pentru a încerca să rezolvăm acest lucru și să găsim o cale către deescaladare”, a transmis miercuri un înalt oficial al administrației de la Casa Albă, sub condiția anonimatului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se estimează că 100.000 de soldați ruși se află comasați la granița cu Ucraina, fapt care alimentează îngrijorările în regiune cu privire la o invazie și un potențial război care ar putea pune în pericol securitatea regiunii și ar putea antrena o mulțime de aliați într-un conflict militar.

Citeste si: Tensiunile de la Marea Neagră, tot mai mari. Putin și Joe Biden ar putea discuta din nou

„Continuăm să fim foarte îngrijorați de natura prezenței trupelor ruse acolo și de capacitățile pe care le au”, a mai spus oficialul american.

Joe Biden a discutat cu liderii europeni înainte de convorbirea cu Putin

Potrivit lui Emily Horne, preşedintele Biden a discutat cu lideri europeni înaintea convorbirii pe care o va avea cu Putin. Preşedinţia americană a promis anterior că ''nu vor exista discuţii cu Rusia asupra securităţii europene fără aliaţii şi partenerii europeni''.

Citeste si: Vladimir Putin promite Occidentului un răspuns "militar şi tehnic"

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Rusia a publicat vineri, 17 decembrie, propunerile sale pentru   limitarea influenţei militare americane şi a NATO în vecinătatea sa   şi a transmis că doreşte să negocieze ''de urgență'' cu SUA aceste măsuri pe care Moscova le prezintă drept esenţiale pentru evitarea unei escaladări a tensiunilor.

Citeste si:  Răspunsul NATO pentru Rusia: Mai multe trupe aliate în România!

Rusia cere în esenţă excluderea oricărei noi extinderi a NATO, inclusiv către Ucraina, şi încetarea oricărei activităţi militare a acestei Alianţe şi a SUA în Europa de Est şi în spaţiul fost sovietic,

insistând ca negocierile asupra propunerilor sale să înceapă cât mai repede.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si