Decizia judecatorilor vine dupa ce un salariat si-a dat in judecata angajatul pentru ca a fost concediat in acest fel, precizand ca nu a fost respectata prevederea legala care impune ca decizia de concediere sa fie transmisa in scris.

Codul Muncii prevede ca decizia de concediere este comunicata salariatului in scris, insa magistratii au considerat ca decizia de concediere poate fi comunicata si prin posta electronica, insa numai in cazul in care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact, relateaza profit.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Decizia astfel comunicata prin posta electronica, in format PDF accesibil electronic, trebuie sa respecte doar cerinţele formale impuse de Codul Muncii, nu si pe cele impuse de Legea privind semnatura electronica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si