Prefectul județului Iași a emis luni, 27 iunie, un ordin prin care se înființează comisia de specialitate de constatare și evaluare a pagubelor cauzate de seceta pedologică la culturile agricole.

Comisie de constatare a pagubelor

Comisia întocmește procese verbale de constare și evaluare a pagubelor la culturile agricole prin validarea și centralizarea la nivelul datelor conținute în rapoartele operative întocmite la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență și evaluarea lor până la 15 septembrie, inclusiv.

Comisia va incluie un reprezentant al APIA – centrul Iași, DAJ Iași, precum și un reprezentant al administrației locale.

Citeste si: VIDEO- Furnizorul de apă din județul Botoșani anunță că nu mai poate asigura cantitatea necesară cerută de populație

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Comisia își va desfășura activitatea până la data de 30 septembrie inclusiv, potrivit ordinului semnat de prefectul Petru Bogdan Cojocaru.

Secetă și în Vrancea

Fermierii din Vrancea au prezentat într-o întâlnire avută recent la Prefectură problemele cu care se confruntă generate de seceta extremă, cea mai gravă din ultimii 50 de ani.

Citeste si: VIDEO- Noile taxe și impozite, decise miercuri în coaliția de guvernare. Ce se schimbă de la 1 iulie

Aceștia susțin că problemele pe care le au sunt cauzate de lipsa de investiţii în infrastructura de irigaţii, birocraţia excesivă şi întârzieri în acordarea unor avize pentru investiţii private în acest domeniu.

Citeste si: VIDEO- Seceta ar putea distruge recoltele de vinete și ardei

Prefectul le-a transmis că este nevoie de investiţii în infrastructura minimală de irigaţii care să permită extinderea suprafeţelor irigabile şi care să devină operaţionale cel mai târziu în anul 2023, în condiţiile în care în ultimii trei ani sumele alocate pentru investiţii au fost extrem de mici comparativ

cu sumele alocate altor judeţe care au o suprafaţă agricolă similară cu cea a judeţului Vrancea.

Zona Moldovei se numără printre cele mai afectate de secetă, iar, în acest an,  potrivit reprezentanților ANM, ar putea să fie cea mai secetoasă vară din istorie.

Citeste si: Seceta raționalizează apa și în Arad. Care este programul de furnizare

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si