”În ciuda eforturilor uriaşe ale medicilor, prea mulţi român pierd lupta cu acest virus ”, a afirmat Iohannis, precizând că nu este cazul să ne panicăm, dar trebuie cunoscută realitatea.

Klaus Iohannis: "Paturile la ATI riscă să atingă foarte curând un prag alarmant"

”Ne confruntăm cu o tranmitere comunitară accentuată în Capitală şi în multe judeţe. Paturile la ATI riscă să atingă foarte curând un prag alarmant.

În ciuda eforturilor uriaşe ale medicilor, prea mulţi român pierd lupta cu acest virus. În spatele cifrelor reci se află familii întregi şi o suferinţă profundă”, a afirmat Klaus Iohannis.

"Trebuie să conştientizăm gravitatea situaţiei”

Potrivit acestuia, ”este imperativ să investăm acest trend negativ”.

”Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să conştientizăm gravitatea situaţiei”, a afirmat şeful statului.

”Fac din nou apel la cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorităţi, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, purtatul măştii în public, indiferent dacă ne aflăm în spaţiu închis sau nu. Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposbilitatea secţiilor ATI de a mai trata cazuri severe. Am solicitat ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi şi capacitatea secţiilor ATI pentru fi pregătie şi pentru situaţii mai grave”, a mai afirmat şeful statului.

"Restricţiile sunt de moment"

Conform acestuia, ”restricţiile sunt de moment”.

”Unele activităţi la care renunţăm acum pot fi recuperate, însă vieţile şi mai ales vieţile celor dragi nouă nu mai fi aduse înapoi”, a mai spus preşedintele.

Potrivit acestuia, experienţa ne arată clar că situaţia poate fi pusă sub control.

”Acum avem mult mai multe informaţii medicale despre virus, iar autorităţile se adaptează permanent şi învaţă inclusiv din propriile greşeli pentru a lua măsurile necesare.

E mult mai uşor să respectăm acum măsurile sanitare, decât să regretăm mai târziu că nu am făcut tot ce ţinea de noi pentru a salva vieţile celor dragi. Ne aflăm într-o etapă galopantă de răspândire a virusului. Suntem o naţiune puternică. E momentul să o dovedim din nou”, a mai afirmat şeful tatului.

" Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite"

Klaus Iohannis consideră că este ciudat că două instituţii guvernamentale daU rezultate diferite, referindu-se la cifrele prezentate marţi pentru rata îmbolnăvirilor în Bucureşti.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, în conferinţa de presă, ce părere are despre faptul că INSP a indicat că incidenţa îmbolnăvirilor în Capitală este 3,11, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică a indicat că este 2,65 şi despre faptul că datele se raportează la numărul persoanelor care au domiciliul în Bucureşti.

“Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, a declarat Klaus Iohannis.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a arătat, marţi, în raportul privind situaţia infectărilor cu noul coronavirus în săptămâna 5-11 octombrie, că Bucureştiul are incidenţa cumulată în ultimele 14 zile de 3,11 la mia de locuitori.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, incidenţa cumulată este 2,69.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ulterior, INSP a precizat că incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, raportată la populaţia rezidentă la 1.01.2020, este de 3,11 la mia de locuitori în Bucureşti, iar incidenţa raportată la populaţia după domiciliu este 2,65 în Bucureşti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si