Klaus Iohannis. ”Proiectul România educată intră într-o nouă etapă. Educaţia este unul dintre pilonii fundamentali pentru dezvoltarea României pe termen lung. Aceste documente pe care le punem în discuţie publică sunt valoroase pentru că sunt bazate pe realităţile româneşti şi exemple de bună practică din mediul internaţional”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis, în cadrul Conferinţei ”România Educată- politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”.

Klaus Iohannis

Citeste si: Mărirea alocațiilor, amânată: ”Nu există aceste sume în buget acum”

Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă

Potrivit şefului statului, ”rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netăgăduit pentru urgenţa soluţiilor rapide şi temeinice”.

Klaus Iohannis. ”Lipsa unei educaţii de calitate devine o ameninţare pentru dezvoltarea României pe termen lung. Drumul pe care trebuie să ne angajăm este al unei economii bazate pe cunoaştere. Nu putem în epoca Inteligenţei Artificiale să avem o problmă endemică de analfabetism funcţional”, a mai spus şeful statului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit acestuia, documentele lansate - politici publice – ”sunt foarte importante pentru că le oferă decidenţilor documente utile”, mai ales în contextul în care nu avem resurse financiare nelimitate.

Klaus Iohannis

Citeste si: VESTE BUNĂ pentru cei care vor să se pensioneze! Anunț oficial de la Casa de Pensii

Cele patru documente lansate, miercuri, de Administraţia Prezidenţială vorbesc despre cariera didactică

Klaus Iohannis. ”Prezenţa premierului, a membrilor Guvernului este un semnal foarte bun pentru deschiderea la colaborare şi dialog pentru că astfel se pot crea demersurile pentru finanţare şi rezolvarea problemelor. Este foarte util să vorbim despre soluţiile pe care le-au identificat alte ţări. Vom ajunge o Românie educat printr-un plan pe termen lung, de la care să nu ne abatem prin schimbări permanente şi haotice ale legislaţiei, ca până acum”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis. Cele patru documente lansate, miercuri, de Administraţia Prezidenţială vorbesc despre cariera didactică, managementul educaţional, echitate în învăţământ şi acces la educaţie timpurie de calitate.

Citeste si: Viorica Dăncilă aruncă BOMBA! Mesaj nimicitor pentru Victor Ponta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si