Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, spune că Ucraina trebuie să recunoască Crimeea ca fiind parte din Rusia, dar și independența autopoclamatelor republici Donețk și Lugansk.

Citeste si: VIDEO- Ziua 12 de război. Bombardamente fără încetare în Ucraina

Acesta mai spune că Ucraina trebuie să își modifice Constituția încât să nu existe vreo posibilitate de aderare a țării la organizații precum NATO.

Peskov dorește „demilitarizarea” Ucrainei 

Peskov a mai adăugat că Rusia va termina operațiunea de „demilitarizare” a Ucrainei, iar dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite, acţiunea militară rusă „va înceta într-o clipă”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Aproape 900 de refugiați ucraineni ajung în București din Republica Moldova

Rusia confirmă luni o întâlnire a miniștrilor de Externe rus, Serghei Lavrov, și ucrainean, Dmitro Kuleba, în Turcia, la sfârșitul săptămânii.
”Potrivit unui acord, la telefon, între preşedinţii rus (Vladimir Putin) şi turc (Recep Tayyip Erdogan)(...), un contact este prevăzut, în marja Forumului diplomatic din Antalia, între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cel al Ucrainei, Dmitro Kuloeba”, anunţă, într-o postare pe Telegram, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Kremlinul împarte rușii în două categorii

Kremlinul împarte rușii în două: "cei care îl susţin pe preşedinte" și "cei care nu înţeleg ce se petrece".

"Nu este momentul pentru divizări, este momentul de a ne uni. Să ne unim în jurul preşedintelui nostru",  a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul conferinţei de presă zilnice, întrebat despre apelurile unor personalităţi de primă mărime ale culturii ruse care se opun războiului declanşat de Rusia în Ucraina. 

Citeste si: Ucrainenii care aleg să rămână în Kiev, în ciuda bombardamentelor: Nu vă temeți de Putin

"Există de fapt dezbateri pasionate în rândul oamenilor de cultură. Sunt cei care îl susţin pe preşedinte, susţinându-l sincer. Şi există cei care nu înţeleg ceea ce se petrece", a spus el, apreciind că "trebuie să li se explice lucrurile cu răbdare".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si