Se poate! Biserica din Grecia a platit statului taxe de 3,5 milioane de euro
Biserica Greciei a anuntat ca a platit anul acesta taxe de 3,5 milioane de euro si ca veniturile i-au fost mai mici decat cheltuielile, ceea ce i-a adus pierderi de 1,5 milioane de euro, scrie Kathimerini.
Aceasta trece printr-o perioada de criza avand dificultati financiare deoarece veniturile s-au epuizat, iar taxele au crescut.
Manastiri emblematice precum Petraki si Penteli au fost nevoite sa înghete platile pentru a-si putea onora datoriile, scrie zf.ro.
Pana în primavara, biserica a dat statului 123 de propietati, fara a primi bani la schimb, iar unele dintre biserici si manastiri au fost nevoite sa vanda proprietati pentru a acoperi costurile operationale.
In Romania, cultele religioase sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru "venituri obtinute din producerea valorificarea obiectelor si produselor necesare activitatii de cult, potrivit legii, venituri obtinute din chirii, alte venituri obtinute din activitati economice, venituri din despagubiri în forma baneasca, obtinute ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate, cu conditia ca sumele respective sa fie utilizate, în anul curent si/sau în anii urmatori, pentru întretinerea si functionarea unitatilor de cult, pentru lucrari de constructie, de reparatie si de consolidare a lacasurilor de cult si a cladirilor ecleziastice, pentru învatamânt, pentru furnizarea, în nume propriu si/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în conditiile legii, pentru actiuni specifice si alte activitati nonprofit ale cultelor religioase, potrivit Legii nr.
489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor;

Aceasta trece printr-o perioada de criza avand dificultati financiare deoarece veniturile s-au epuizat, iar taxele au crescut. Manastiri emblematice precum Petraki si Penteli au fost nevoite sa înghete platile pentru a-si putea onora datoriile, scrie zf.ro.

Pana în primavara, biserica a dat statului 123 de propietati, fara a primi bani la schimb, iar unele dintre biserici si manastiri au fost nevoite sa vanda proprietati pentru a acoperi costurile operationale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

In Romania, cultele religioase sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru "venituri obtinute din producerea valorificarea obiectelor si produselor necesare activitatii de cult, potrivit legii, venituri obtinute din chirii, alte venituri obtinute din activitati economice, venituri din despagubiri în forma baneasca, obtinute ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate, cu conditia ca sumele respective sa fie utilizate, în anul curent si/sau în anii urmatori, pentru întretinerea si functionarea unitatilor de cult, pentru lucrari de constructie, de reparatie si de consolidare a lacasurilor de cult si a cladirilor ecleziastice, pentru învatamânt, pentru furnizarea, în nume propriu si/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în conditiile legii, pentru actiuni specifice si alte activitati nonprofit ale cultelor religioase, potrivit Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor;

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si