Senatul a adoptat, luni, în plen, o propunere pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii, potrivit acestei modificări.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre decesul nefiresc a trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ adoptat luni de Senatul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Iniţiatorul propunerii legislative este deputatul liberal Florin Roman. 

Economii la plata întreținerii

"În contextul acestei propuneri legislative mentionam ca pentru plata intretinerii casei scarii a unui bloc parintii achita costurile aferente, mai mult, copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrica de pe holuri decat in prezenta parintilor sau a unui adult. În opinia noastra cheltuielile alocate pentru fiecare copil aflat in varsta mai mica de 3 ani pentru intretinerea blocului pot fi folosite de parinti mai bine pentru costurile cresterii acestei categorii de copii", se spune

în Expunerea de motive a proiectului legislativ.

Cat timp a fost in vigoare o asemenea scutire a copiilor cu varsta de sub 3 ani de la plata intretinerii blocului, nu au existat disfunctionalitati in bunul mers al vietii din blocurile în care locuiau acesti copii, a mai precizat inițiatorul legii.

"Pentru cresterea copiilor cu varsta sub trei ani parintii au o multitudine de cheltuieli, cum ar fi hrana, imbracamintea sau produsele de igiena personala atat de necesare cresterii si dezvoltarii armonioase a unui copil", se mai spune în expunerea de motive.

Propunere legislativă privind modificarea și completarea articolului 75 din Legea pentru înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor nr.196/2018 poate fi văzută aici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si