Guvernul a transmis Parlamentului proiectul Legii bugetului pe 2021 marţi dimineaţă, după ce luni seară cabinetul Cîţu a aprobat proiectul în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ. 

Parlamentul va vota în plen legea bugetului de stat pe data de 2 martie. Preşedintele liberal Ludovic Orban a declarat marţi că majoritatea parlamentară susţine proiectul Legii bugetului de stat în forma adoptată de Guvern, îmbunătăţirile putând fi făcute după şase luni, la rectificarea bugetară.

Partidele din arcul guvernamental nu vor depune amendamente, în timp ce PSD a pregătit "mii" de amendamente. 

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț după ședința de Guvern. Ce decizii au fost luate azi

Amendamentele, centralizate până joi la ora 12.00 

Până joi dimineaţa, la ora 10,00, deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la cele două proiecte. Acestea urmează să fie centralizate până la ora 12,00 şi transmise comisiilor parlamentare.

Şedinţele comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci au loc joi, între orele 12,00 şi 16,00, conform calendarului de dezbatere aprobat de Birourile permanente reunite.

Tot joi, între orele 14,00- 16,00, au loc dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ulterior, până sâmbătă, la ora 14,00, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Citeste si: Veste de ultimă oră pentru românii care își schimbă furnizorul de energie electrică. Precizări de la ANRE

Dezbaterea în plenul Parlamentului, de luni

Rapoartele Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci trebuie depuse până luni, la ora 10,00. Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni luni, de la ora 14,00, pentru a stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

Luni, începând cu ora 16,00, va avea loc şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind programate dezbateri generale şi dezbateri pe anexe, iar marţi va fi dat votul final la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Citeste si: Liber la angajări în sistemul public. Care sunt condițiile, conform premierului Cîțu

PSD a pregătit mii de amendamente la buget

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat zilele trecute că  parlamentarii social democraţi vor depune „câteva mii de amendamente”  la legea bugetului de stat, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi.

sorin grindeanu psd
Sorin Grindeanu a prezentat viziunea PSD asupra bugetului pe anul 2021

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Sorin Grindeanu a explicat, într-o conferinţă de presă, care este „alternativa PSD” la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu.

Fostul premier PSD a prezentat pe scurt câteva dintre amendamentele pe care PSD le va propune în Parlament la legea bugetului pe domenii precum Sănătate, Educaţie, Agricultură, amendamentele urmând a mai viza locurile de muncă şi stimularea economiei prin diverse programe.

Citeste si:  COVID-19 face ravagii în școli. Alți elevi diagnosticați cu noul virus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si