Guvernul a adoptat o ordonanță prin care, românii care nu mai au bani pentru a-și plăti ratele la bancă, sunt protejați. 

Legea a fost adoptată pentru a apăra românii de recuperatorii de creanțe din firmele de recuperare, care, de multe ori, devin hărțuitori.

Protejați de lege împotriva recuperatorilor hărțuitori

Potrivit antena3.com, Guvernul ar fi adoptat recent o ordonanță prin care reglementează relația dintre cumpărătorii de creanțe de la bănci și cei care au rate la bănci, adică debitorii.

Prin această ordonanță, se limitează modalitățile prin care recuperatorii de creanțe pot cere românilor să-și plătească ratele. În aceste condiții, recuperatorilor le este interzis să invoce executarea silită sau metode de hărțuire. Românii care nu au bani pentru plata ratelor la bancă nu vor fi mai fi astfel siliți de firmele de recuperare, fiind protejați de lege.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ordonanța aprobată de Guvern prevede stabilirea unor regulamente riguroase în relația recuperatori de creanțe-plătitori de rate. Un aspect important este faptul că administratorii de credite cumpărate, adică de firmele de recuperare, trebuie să fie autorizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Citește și: Pentru cine se pregătește vila de protocol din cartierul Primăverii? Primul răspuns al RA-APPS după 3 zile de la izbucnirea scandalului

portofel fara bani

Legea îi protejează de hărțuirea recuperatorilor de creanțe

[Sursa foto: istockphotos]

Această ordonanță face parte dintr-o directivă europeană.

În anul 2023, creditele cu întârzieri de plată mai mari de o perioadă de 90 de zile ajungeau la 3% în sistemul bancar, potrivit datelor expuse de BNR, relatează sursa citată anterior. Numărul românilor care au avut restanțe la plata ratelor bancare a depășit 234.000, în timp ce, în cazul IFN, numărul restanțierilor depășea, cu puțin, 30.000.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si