Sursă bogată de proteine, fosfor, potasiu, vitamina C şi tot complexul de vitamina B, conopida nu doar că este gustoasă, ci are efecte anti-îmbătrânire şi ţine departe bolile de inimă.

Murată, gratinată, fiartă, crudă, în salate, supe sau varianta mai sănătoasă a clasicului piure de cartofi, conopida este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali.

Citeste si: Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului

Conopida, sursă excelentă de vitamina C

Dacă se consumă conopidă în mod regulat, buna funcționare a organismului este asigurată. O porţie de conopidă conţine 77% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C.

Conopida este de asemenea o sursă foarte bună şi la îndemână de vitamina K, proteine, tiamină, riboflaiboflavină, niacină, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, potasiu şi mangan.

Conopida îmbunătăţeşte și sănătatea creierului. Ea este de asemenea o sursă bună de colină, care este una din vitaminele de tip B, cunoscută datorită rolului său în dezvoltarea creierului.

Citeste si: Rețetă de conopidă pane la cuptor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

S-a descoperit recent în conopidă substanţa numită I3C, care este un anti-inflamator care operează la nivel genetic, putând preveni declanşarea inflamaţiei la un stadiu destul de timpuriu.

Conopida, un antioxidant puternic

Leguma conţine Omega 3 şi vitamina K şi este o sursă bogată de proteine, fosfor şi potasiu. Pentru că în conţinut are vitamina C şi mangan, acest lucru o face un puternic antioxidant.

Conopida mai conţine şi carotene, precum beta-caroten şi fitonutrienţi, precum acidul cafeic. Este un antioxidant excelent, iar dacă se consumă conopidă în mod regulat scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.

Asigură sănătatea ficatului

Conopida conţine substanţe importante pentru ficat, pentru a-l ajuta să elimine toxinele din organism. Prezenţa substanţelor ca sulforafan şi izotiocianat, mult mai bogate la conopidă decât la alte legume surori, gen varza sau broccoli, cu până la 70%, asigură un proces de detoxificare a ficatului şi a întregului organism.

Această legumă este însă şi un bun soldat care învinge celulele canceroase. Numeroase studii se leagă de consumul de conopidă, mai ales pentru cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon şi cancerul ovarian.

Conopida conţine substanţe importante pentru ficat, pentru a-l ajuta să elimine toxinele din organism. Prezenţa substanţelor ca sulforafan şi izotiocianat, mult mai bogate la conopidă decât la alte legume surori, gen varza sau broccoli, cu până la 70%, asigură un proces de detoxificare a ficatului şi a întregului organism.

Această legumă este însă şi un bun soldat care învinge celulele canceroase. Numeroase studii se leagă de consumul de conopidă, mai ales pentru cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon şi cancerul ovarian.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Conopida are abilitatea de a elimina enzimele canceroase şi de a rezista celulelor canceroase. Alţi compuşi ai conopidei au de asemenea efecte anticancerigene, potrivit Adevarul.ro. Ea scade și riscul de inflamare în boli ca artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcer.

S-a descoperit recent în conopidă substanţa numită I3C, care este un anti-inflamator care operează la nivel genetic, putând preveni declanşarea inflamaţiei la un stadiu destul de timpuriu. Vitamina K şi Omega 3 ajută în prevenirea inflamaţiilor cronice care pot duce la boli ca artrita.

Conopida este și un bun protector cardiovascular S-a descoperit de asemenea că sulforafanul din conopidă şi alte legume crucifere îmbunătăţeşte în mod semnificativ tensiunea arterială şi funcţia renală.

Consumul de conopidă regulat este asociat cu scăderea riscului de inflamare în boli ca artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcer. Recent, s-a descoperit în conopidă substanţa numită I3C, care este un anti inflamator care operează la nivel genetic, putând preveni declanşarea inflamaţiei la un stadiu destul de timpuriu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si