Close sidebar
Close sidebar

Leonidele 2023: Când va fi vizibilă în România ploaie de stele?

Spectacolul Leonidelor din anul 2023 este din ce în ce mai aproape! Iată când va fi vizibilă în România ploaia de stele!

Ana-Maria Costea,

Află când va fi vizibilă ploaia de stele din noiembrie 2023

[Sursa foto: Pinterest]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Leonidele pot fi observate în anul 2023 în luna noiembrie. Ploaia de stele va putea fi văzută în perioada 6- 30 noiembrie pe cerul senin, iar în noaptea de 17 spre 18 noiembrie spectacolul meteoriților va atinge punctul culminant. În această noapte, în jurul a 10-15 leonide pe oră vor putea fi observate pe cerul țării noastre.

Spectacolul meteoriților are loc anual, iar oamenii îl pot admira din anumite puncte cheie ale lumii. 

Spectacolul meteoriților are loc anual

[Sursa foto: Pinterest]

Ce sunt Leonidele?

Leonidele sunt niște meteoriți care s-au format în urma resturilor lăsate de cometa Tempel-Tuttle, în timpul mișcării sale în jurul Soarelui.

Această mișcare se realizează în aproximativ 33 de ani.

Leonidele produc adevărate „furtuni” pe cer, atunci când acesta este senin. În cadrul show-ului spectaculos al meteoriților pot fi observate mii de stele căzătoare.

Citește și: VIDEO- Cutremur de 4,7 grade pe Marte. NASA a înregistrat cel mai mare seism pe Planeta Roșie  

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cea mai spectaculoasă furtună de meteoriți a putut fi observată în anul 1883, atunci când 100.000 de meteoriți pe oră au luminat cerul.

Sfatul utile pentru a vedea Leonidele în anul 2023. De unde le putem vedea clar?

Sfaturi utile pentru a putea vedea Leonidele în anul 2023

[Sursa foto: Pinterest]

Pentru a vedea Leonidele în anul 2023, nu ai nevoie de prea multe. Ai nevoie doar de un cer senin, răbdare și, dacă ești pasionat de aceste fenomene, te poți „înarma” cu o hartă specială dedicată acestui eveniment astral, cu ajutorul căreia vei putea distinge clar unde se va vedea cel mai bine ploaia de stele!

Citește și: Un meteorit vechi de 3000 de ani, găsit lângă un lac din Elveția, a fost folosit ca armă „extraterestră”

Următoarele sfaturi te pot ajuta să ai parte de o experiență de neuitat!

În primul rând, este important să găsești un loc cât mai retras, departe de luminile puternice ale orașului. Odată ce faci acest lucru, ți se va părea ciudat să stai în întuneric, dar după aproximativ 15-20 de minute te vei obișnui, iar în cele din urmă vei putea distinge stelele de pe cer!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În al doilea rând, îmbracă-te adecvat pentru vremea de afară! Luna noiembrie este una dintre cele mai friguroase perioade ale anului, așa că asigură-te că te duci la „vânătoare” cu echipamentul adecvat! Ca să te asiguri că vei rezista temperaturilor scăzute, este bine să iei cu tine o pătură și un scaun confortabil pentru a te bucura la maximum de experiența de neuitat!

După ce ți-ai găsit locul potrivit pentru a viziona ploaia de stele din acest an, te poți întinde pe pământ pentru a avea o perspectivă largă asupra fenomenului.

Ultimul, dar nu și cel din urmă sfat, este să te bucuri de priveliștea superbă!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI