Close sidebar
Close sidebar

Ligia Deca, despre școlile din România: „Sunt probleme punctuale legate de încălzirea școlilor”

Școlile din România nu stau bine la capitolul căldură. Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat că există probleme legate de încălzirea unităților de învățământ.

Ana-Maria Costea,

Ligia Deca, despre școlile din România: „Sunt probleme punctuale legate de încălzirea școlilor”

[Sursa foto: Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Educației, Ligia Deca, a discutat cu prefecții și mai mulți miniștri, în cadrul unei videoconferințe, despre „problemele punctuale” legate de încălzirea unităților de învățământ în acest sezon rece.

Citeste si: Când se întorc elevii la școală după vacanța de toamnă 2022?

Ligia Deca, despre asigurarea căldurii în școli, în acest sezon rece

„Există o preocupare pentru a ne asigura că, în condiţii de iarnă, toate unităţile de învăţământ vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilităţi. Aş vrea să amintesc că aceste tarife la utilităţi pentru unităţile de învăţământ preuniversitar sunt plafonate la un nivel care, în mod normal, pe consumuri similare, nu ar trebui să permită creşterea facturilor.

Împreună cu domnul prim-ministru am avut o întâlnire care a inclus prefecţii din toate judeţele, care a inclus ministrul Energiei şi ministrul Afacerilor Interne, în aşa fel încât să vedem ce probleme există în fiecare judeţ. Ne-au mai fost sesizate, de către diferite judeţe probleme punctuale, care nu ţin neapărat de tarife, ţin de modul în care se desfăşoară acest proces, de tipul de furnizor, de tipul de contracte. Le avem pe toate în atenţie şi am promisiunea din partea tuturor colegilor mei din Guvern că orice situaţie în care şcolile se află în dificultate va fi tratată cu prioritate şi
vom aloca sumele necesare astfel încât procesul să continue fizic, faţă în faţă, pe tot parcursul sezonului rece”
a afirmat Ligia Deca vineri, la finalul şedinţei de Guvern.

Citeste si: Structura anului şcolar 2022- 2023: Când începe vacanţa de toamnă?

Ligia Deca: „Dacă există probleme, este bine ca acestea să fie aduse în atenţia Guvernului”

Ministrul Educației a afirmat că există „un singur caz” în Giurgiu, unde au fost semnalate probleme în legătură cu asigurarea fondurilor pentru plata facturilor aferente încălzirii.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ligia Deca a declarat că, dacă există probleme în legătură cu încălzirea unităților de învățământ, este bine ca ele să fie aduse în atenția Guvernului și a ministerului cât mai repede cu putință.

„Am solicitat tuturor inspectorilor generali şi tuturor directorilor de şcoli, dacă previzionează probleme să ni le spună din timp în aşa fel încât să-i putem ajuta, să nu ajungem în situaţii de tipul economiei de energie sau de gaz la şcoli. Nu este cazul. Avem toate fondurile necesare pentru ca şcolile să-şi continue activitatea normal”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ligia Deca a preluat portofoliul de ministru al Educației. Ce gânduri le-a transmis urmăritorilor săi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI