De la 1 iunie, toți cei care nu au completat formularul online, ar fi trebuit să fie vizitați de recenzori acasă, doar că nu există suficienți oameni care să facă acest lucru.

"Tabletele deocamdată sunt în acest proces de încarcare cu hărţi şi de corelare a bazelor de date. Să nu avem surprize, să nu avem recenzor care se duce la o gospodărie care deja s-a autorecenzat", spune

Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt RPL.

Recensământul se amână până pe data de 4 iunie.

Citeste si: A început recenzarea pe teren a populaţiei. Cum poți identifica recenzorii

Cât poate câștiga un recenzor

"Şi venitul acasă e o problemă. Dacă este o programare, e bine, într-un fel. Ziua, aşa, dar cred că cerem prea mult", este de părere un român. "O să fac tot posibilul să fiu acasă", susţine un altul. Asta dacă vor avea pe cine să aştepte. În toată ţara ar trebui să existe 20.000 de recenzori.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Recensământ 2022. Perioada pentru autorecenzare va fi prelungită după 15 mai

Recenzorii sunt plătiți cu 7 lei pentru fiecare persoană recenzată și cu 3,5 lei pentru fiecare locuință.

"Poate lăsa un bileţel în cutia poştală, un bileţel în uşă. Va avea o legitimaţie. Dacă avem suspiciuni, putem să îi cerem şi un act de identitate. Mai mult decât atât, recenzorul nu intră în casă decât dacă este invitat", explică Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt RPL.

Cum pot fi identificați recenzorii

Etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 începe marţi.

Etapa de  recenzare pe teren  se va desfăşura în perioada 31 mai- 17 iulie.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare, a precizat Institutul Naţional de Statistică.

Aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat

”Pe 31 mai 2022, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si