In articol:
Litoralul Ardealului. Pentru sute de turiști care au vrut să evite aglomerația de pe litoral, Ocna Sibiului a fost oaza perfectă de relaxare. Cu mic, cu mare, oamenii s-au bălăcit cât a fost ziua de lungă în lacurile cu apă sărată despre care specialiștii spun că sunt adevărate incubatoare de sănătate.
După ce au stat uitați cu orele în apă, turiștii nu puteau să nu profite de vremea încălzită de un soare blând și au stat la plajă. Alții s-au refugiat în nămol.
Litoralul Ardealului. La o adâncime de 30 de metri, apa are undeva la 38-39 de grade, iar la suprafața e mai rece.
Citeste si: VIDEO| Trei zile de distracție pe litoral. Mii de români au petrecut minivacanța de Rusalii la malul mării
Litoralul Ardealului. Zona lacurilor se intinde pe o suprafata de aproximativ 100.000
Zeci de mii de turiști vin anual aici
Litoralul Ardealului. Din cauza salinităţii ridicate a zecilor de lacuri de la Ocna Sibiului, staţiunea aflată la 17 km de Sibiu a primit numele de Litoralul Ardealului.
Citeste si: Un oraş din România, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice europene în timpul pandemiei
Proprietățile curative ale apei
Litoralul Ardealului. Proprietăţile curative ale apei de la Ocna Sibiului au început să fie exploatate după 1820, din 1948 staţiunea devenind una cu caracter permanent. „Oamenii vin la Ocna Sibiului în special pentru afecţiunile aparatului locomotor, reumatismale: artroze cu diverse localizări, afecţiuni post traumatice ale aparatului locomotor, unele afecţiuni dermatologice, ginecologice şi respiratorii“, arată dr. Mariana Varodi, specialist în recuperare, medicină fizică şi balneologie, pentru adevarul.ro.
Ea arată că pentru afecţiunile respiratorii sunt indicate cure de aerosoli, cu plimbări pe marginea lacurilor dimineaţa şi seara, iar pentru afecţiunile locomotorii sunt indicate băile în lacurile sau piscinele cu apă sărată, împachetările cu nămol cald sau tratamentele cu nămol rece, asociate cu băile de soare.
Citeste si: ANAT cere Guvernului eliminarea restricţiilor de călătorie din 15 iunie
Litoralul Ardealului. Cu toate acestea, împachetările cu nămol sunt contraindicate anumitor categorii de pacienţi, prin urmare medicii cer să le fie consultată opinia înainte de a da buzna în Balta cu nămol. „Înainte să facă astfel de lucruri, oamenii ar trebui, totuşi, să ceară şi sfatul medicului deoarece sunt şi multe contraindicaţii. De multe ori, la Ocna Sibiului vin şi oameni în vârstă cu afecţiuni ale aparatului cardiovascular, cu tumori, cu infarct ori accident vascular, iar cei cu astfel de afecţiuni îşi pot face mai mult rău cu astfel de împachetări“, arată dr. Mariana Varodi.