Loboda. Cum se consumă, de fapt, aceste frunze. Puține gospodine știu acest secret
Loboda este vedeta primăverii! Poate fi folosită în ciorbe, mâncăruri sau salate. Este foarte ieftină și foarte sănătoasă. Dar iată câteva dintre secretele acestei plante.
Loboda. Puțini știu că recomandat ar fi să consumăm loboda crudă, în salate, pentru a profita la maxim de proprietățile ei. Conţinutul ridicat de fibre este foarte important în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive.
Pentru a beneficia de toate vitaminele, sărurile minerale şi antioxidanţi, trebuie să ne obişnuim să consumăm lobodă crudă, tăiată şi condimentată, adăugată în orice salată obișnuită de primăvară.
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline
- 1 litru de borş
- 2 linguri de orez - sare
- piper
(cei care iubesc usturoiul pot adauga în ciorba de lobodă și câțiva căței de usturoi)
Mod de preparare
Se taie ceapa verde mărunt şi se pune la călit în ulei, într-o oală adâncă. Se lasă 2 minute, după care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, şi loboda( tăiată, de asemenea, mărunt).