Strans legata de stiinţa, gastronomia reprezinta un sector de activitate in permanenta dezvoltare si progres. Nu este deloc surprinzator ca in arta culinara apar mereu noi tendinţe, unele mai inovatoare decat altele, informeaza News.ro.

Una dintre cele mai recente dintre ele consta intr-un restaurant temporar, denumit Food Ink. Particularitatea sa este aceea ca toate preparatele sunt realizate cu ajutorul imprimantelor 3D. Acest nou concept are obiectivul de a oferi clienţilor o experienţa noua si originala.

Conceput pentru a fi ”exportat” in mai multe orase din lume, noul restaurant temporar va fi deschis mai intai la Londra, intrucat capitala Marii Britanii este un oras efervescent, care primeste intotdeauna cu braţele deschise noutaţile culinare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Meniul Food Ink cuprinde noua feluri de mancare, iar o masa costa 300 de euro. Desi unii au criticat aceste preţuri mari, alţii spun ca ele sunt justificate, nu doar prin calitatea preparatelor, ci si prin caracterul inedit al unei astfel de experienţe.

Iniţiatorii proiectului au incheiat un parteneriat cu producatorul de imprimante 3D culinare byFlow. Reţetele Food Ink au fost special concepute pentru acest tip de tehnologie, care utilizeaza o pasta din diverse alimente, incepand de la carne si branza si pana la ciocolata si sirop de fructe.

Toate mancarurile sunt create de bucatari profesionisti si plasate intr-un sistem de seringi intersanjabile. Apoi, imprimantele 3D se ocupa de sarcina de a depune in farfurii strat dupa strat pana cand se obţin forme in trei dimensiuni, programate in prealabil pe computer.

Acelasi protocol este adoptat cu materialele de construcţii pentru a imprima in 3D obiectele de mobilier din restaurant, vesela, tacamurile si obiectele decorative din interiorul acestuia.

Food Ink din Londra va fi deschis in perioada 25-27 iulie.

Restaurantul temporar Food Ink va fi deschis apoi in orasele Berlin, Dubai, Seoul, Roma, Tel Aviv, Barcelona, Paris, Amsterdam, Toronto, New York, Taipei, Las Vegas, Sao Paolo, Tokyo, Austin, Singapore, Los Angeles, Cape Town, Sydney si Reykjavik.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si