Close sidebar
Close sidebar

MAI: Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării hotărârii privind starea de alertă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării hotărârii privind starea de alertă.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Astăzi, 9 iunie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii Guvernului nr.394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ca fiind inadmisibilă în temeiul art. 5 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ", a transmis MAI, marţi seară, printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Doi poliţişti din judeţul Brăila au murit într-un cumplit accident

Hotărârea a fost atacată în instanţă de o persoana fizică şi s-a solicitat suspendarea executării sale.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citeste si: Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: „Sper ca parlamentarii noştri să fie raţionali”

Potrivit surse citate, Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este valabilă şi produce în continuare efecte juridice.

Citeste si: Raed Arafat: "Ne pregatim pentru valul doi"

"Respectăm dreptul la opinie şi petiţie, dar amintim că acest act normativ a fost contestat şi în alte procese, dintre care unul a fost soluţionat, pe fond, în sensul respingerii cererii ca inadmisibilă, iar două fiind anulate. Reamintim că dezideratul nostru şi al tuturor cetăţenilor a fost şi este protejarea sănătăţii publice şi oprirea răspândirii infecţiilor cu Covid-19", a arătat MAI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI