Totul a fost descoperit marţi, înaintea unor proteste în toată ţara faţă de o creştere a atacurilor antisemite. Incidentul a avut loc la un cimitir din satul Quatzenheim, în noaptea de luni spre marţi, au informat oficialii primăriei.

Preşedintele Emmanuel Macron a condamnat atacurile antisemite după ce un intelectual a fost atacat. Poliţia l-a protejat pe filosoful Alain Finkielkraut după ce a fost bombardat cu insulte şi scandări antisemite de un grup de protestatari ai „vestelor galbene” în weekend.



Macron a vizitat cimitirul pentru a evalua pagubele marţi pentru ca apoi să se îndrepte către memorialul Holocaustului din Paris. „Este important pentru mine să fiu aici cu voi astăzi”, a afirmat el în faţa comunităţii evreieşti.

Christophe Castaner, ministrul de Interne, a avertizat că antisemitismul „se răspândeşte ca otrava” în ţară, în weekendul trecut având loc serie de incidente antisemite în Paris. Datele oficiale arată o creştere de 74% a atacurilor antisemite în Franţa în 2018.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si