Close sidebar
Close sidebar

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Clădirile în care funcţionează cele mai multe dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Nu sunt autorizate clădirea principală a spitalului, în care sunt organizate mai multe secţii, clădirea în care se află Secţia Boli infecţioase şi nici imobilul în care îşi desfăşară activitatea Secţia de oftalmologie. Sediul administrativ al spitalului şi Unitatea de Primiri Urgenţe sunt autorizate de către ISU. Spitalul a fost amendat, la începutul anului, pentru lipsa autorizaţiei la incendiu.

Alina Raducu,

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la nivelul judeţului funcţionează 26 de unităţi sanitare de stat şi private cu paturi, acestea având în total 132 de clădiri. Dintre imobilele în care funcţionează spitale sau clinici medicale 14 clădiri sunt autorizate, 4 sunt autorizate parţial, 4 funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, două deţin aviz de securitate, iar alte 108 nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

    Trei dintre cele patru clădiri care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu aparţin Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

    Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

    Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

    Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

    Nu au autorizaţie de securitate la incendiu, clădirea principală a spitalului, în care funcţionează mai multe secţii, clădirea cu Secţia de oftalmologie, dar şi imoblul cu Secţia de boli infecţioase unde sunt trataţi unii dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. A patra clădire neautorizată privind securitatea la incendiu aparţine unui spital privat.

    În luna ianauarie 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a amendat cu 10.000 de lei SJU Ploieşti pentru faptul că nu deţine autorizaţia ISU.

    Alte patru clădiri sunt autorizate doar parţial privind securitatea la incendiu. Este vorba despre Spitalul de Obstetrica si Ginecologie – corpul D şi etajul 2 al corpului B, Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte- Pavilion Central, camera de primiri urgenţe a Spitalului Orăşenesc din Sinaia şi un alt spital privat care are subsol, parter şi etaj.

    Citeste si: Coronavirus face ravagii în PSD. Un deputat infectat cu virusul se află în stare gravă

    Totodată, două clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar deţin aviz de securitate la incendiu, fiind vorba despre Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti- Pavilion F şi un sptal privat.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI