Marcel Boloș a adăugat faptul că măsurile puse în transparență decizională vor putea fi ajustate. De asemenea, acesta a precizat că nu există riscul ca deficitul bugetar  să sară de 5,5% din PIB.

„Dacă luăm în calcul şi partea de reducere de cheltuieli, aşa cum arată acum în forma aceasta, dacă luăm în calcul şi partea de evaziune fiscală, sunt 22 de miliarde lei.

Marcel Boloș, declarații despre noile măsuri fiscale

Marcel Boloș, declarații despre noile măsuri fiscale

[Sursa foto: Facebook-Marcel Boloș]

Noi, în acest an, dacă legea este aprobată, atunci şi vom obţine venituri suplimentare la buget, dar noi mizăm pe două lucruri importante: unul este cel legat de controlul cheltuielilor în perioada următoare şi ştiţi bine că în fiecare lună aprobăm limite ale cheltuielilor pe care le putem efectua din bugetul de stat, pe de o parte, şi, pe de altă parte în fiecare lună încercăm să monitorizăm încasările şi să reducem gapul dintre veniturile planificate şi cele realizate. Ăsta este un efort pe care îl facem.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Nu există acest risc de a depăşi 5,5% din PIB”, a declarat Marcel Boloş, marți, la Parlament, în urma participării la întâlnirea cu grupurile parlamentare pe tema măsurilor fiscale, alături de Marcel Ciolacu.

Abordarea Executivului, protejată de populație și mediul de afaceri

În cadrul discuției, acesta a declarat și faptul că abordarea avută de către Executiv, prin măsurile fiscale, a fost protejată de populația și mediul de afaceri.

Citește și: Schimbări de ultimă oră în pachetul fiscal-bugetar propus de Guvern

„Am încercat să avem o abordare care să protejeze populaţia şi mediul de afaceri, încercăm în această etapă ca să vedem impactul bugetar al măsurilor pe care le-am afişat şi, sigur, acestea fiind agreate în coaliţie, în funcţie de cum va evolua partea de sustenabilitate financiară a României, vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul”, a completat Boloş.

Acesta a adăugat faptul că deficitul bugetar poate fi ținut sub control.

„Dacă avem o colectare corespunzătoare şi avem o cheltuire a banilor responsabilă, este posibil fie să ţinem sub control deficitul bugetar şi să se vadă că am intrat într-o zonă de sustenabilitate şi de stabilitate pentru deficitul bugetar, fie vedem la momentul respectiv ce tipuri de măsuri vom mai putea lua, dar este prematur să ne pronunţăm”, a continuat ministrul de Finanţe.

Ministerul de Finanțe efectuează simulări cu privire la traiectoria deficitului bugetar

Marcel Boloș a declarat că în aceste zile sunt efectuate simulări de către Ministerul de Finanțe, referitor la traiectoria deficitului bugetar. În funcție de aceste simulări, se va conveni cu cei de la Comisia Europeană asupra acestei traiectorii. 

Marcel Boloș, declarații despre noile măsuri fiscale

Marcel Boloș, declarații despre noile măsuri fiscale

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

„Să nu uităm că suntem în discuţii cu Comisia Europeană pentru ca să ne ajustăm traiectoria de deficit bugetar. Noi facem în aceste zile simulări care rezultă din proiectul de lege pe care l-am menţionat şi, în funcţie de aceste simulări şi de felul în care vom conveni cu Comisia Europeană, vă vom anunţa din timp care va fi traiectoria de deficit bugetar.

Un lucru este foarte cert, este că trebuie să fim foarte realişti cu aceste măsuri pe care noi le adoptăm, care am spus că sunt cele care protejează populaţia şi mediul de afaceri, raportat la problema pe care noi o avem de deficit bugetar şi în acest context discutăm de ceea ce înseamnă sustenabilitatea financiară a României pe termen lung”, a afirmat Marcel Boloş, potrivit News.ro

Citește și: Cum sunt afectați bugetarii de "legea austerității". Mai puțini șefi, sporuri tăiate și fără angajări la stat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si