Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost întrebat în conferința de presă de miercuri dacă este de acord cu propunerea avansată de ministrul Finanţelor, aceea ca românii care reclamă faptele de evaziune fiscală să primească bonusuri.

Citește și: Denunțătorii anonimi ai evazioniștilor ar putea fi recompensați cu un procent din banii recuperați de ANAF

Marcel Ciolacu a declarat că propunerea venită din partea ministrului liberal va fi discutată în interiorul Guvernului și a cerut ca Marcel Boloș să nu fie transformat în "dușmanul poporului".

"Urmează să discutăm în interiorul Guvernului această propunere. Nu e prima oară şi nu o să fie nici ultima oară. Am o mare rugăminte. Eu sunt mai în vârstă decât dumneavoastră și am trăit sub comunism. Chiar dacă avem alte păreri decât ale noastre proprii, nu trebuie să-i transformăm pe cei cu păreri în dușmani ai poporului. Treaba fiecare ministru este să aibă păreri, câteodată sunt bune, câteodată sunt rele", a spus Ciolacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit premierului, s-ar putea să se impună o astfel de măsură, dar decizia politică este la coaliție, la președintele Nicolae Ciucă și la colegii liberali, "împreună cu colegii mei".

Ce spune premierul Ciolacu despre denunțul evaziunii fiscale

Șeful Guvernului consideră că avem un stat anchilozat, un stat care a intrat în anumite clișee și pentru a reuși să iasă din aceste cercuri este să vii cu propuneri- unele pot fi propuneri bune, "dar şi nişte propuneri mai puțin bune". 

"Haideți să nu mai judecăm oamenii după părerile pe care le au, după propunerile pe care le au.

Hai să-i judecăm după performanța guvernamentală, după ceea ce realizează și după cum funcționează și cât de eficient e statul roman. Findcă marea noastră problemă este că am avut un stat anchilozat, un stat care a intrat în niște clișee. Trebuie să reușim să ieșim din aceste cercuri; câteodată, când dorești să ieși din aceste clișee, vin și niște propuneri bune, dar şi nişte propuneri mai puțin bune. Un lider care se înconjoară de oameni care nu ține cont numai de părerea lui sau care nu doar îl laudă, va reuși să ia deciziile corecte. Eu cred în democrație și aceasta este părerea mea foarte sinceră", a explicat Ciolacu.

Jurnaliștii au insistat cu privire la poziția cu care PSD va merge în coaliție cu privire la acest subiect al recompensării delațiunii fiscale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Credeți că ar trebui să fie acordate?", a fost întrebat direct Marcel Ciolacu.

Răspunsul premierului a fost unul evaziv: "Sunt ferm convins că după ce vom lua o decizie în coaliție, o să vă anunțăm. De ce vreți să-l jignesc pe domnul președinte Nicolae Ciucă, ca eu să iau o decizie astăzi, împreună cu dumneavoastră, fără să discut cu dânsul? Acela nu mai e un parteneriat, iar de acest lucru aţi

mai avut parte până acum în 30 de ani. Eu îmi doresc un parteneriat cu președintele Nicolae Ciucă", a explicat liderul PSD.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si