Purtarea măştii este obligatorie începând de luni în perimetrul unităţilor de învăţământ şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora, potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă

Potrivit Prefecturii Galaţi, de luni, 5 octombrie 2020, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în perimetrul unităţilor de învăţământ şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

masca obligatorie pe stradă
Masca obligatorie la Galați.[Sursa foto: PixaBay]

Decizia ca masca să devină obligatorie şi în jurul unităţilor de învăţământ a fost luată din cauza creşterii cazurilor de COVID 19, din ultimele săptămâni, în unităţile de învăţământ din judeţ.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit ultimei raportări, judeţul Galaţi a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, 4341 de bolnavi de coronavirus, dintre care 3598 s-au vindecat iar 181 au decedat.

În acest moment, în Galaţi, sunt ocupate 7 paturi în secţia de Terapie Intensivă, cu bolnavi în stare critică.

Ce s-a întâmplat cu profesorul care i-a îndemnat pe elevi să nu mai poarte mască de protecție. Reacția autorităților

Profesorul din Oradea care i-a îndemnat pe elevi să nu poarte masca de protecţie este cercetat acum de către autorități.

Procurorii bihoreni au început cercetările în cazul profesorului din  Oradea  care a protestat în timpul unei ore cu privire la purtarea măştilor în sălile de clasă, acesta postând pe o pagină de socializare un filmuleţ în care îşi exprima punctul de vedere asupra acestei situaţii.

Decizia autorităților locale în privința profesorului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în acest dosar se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


“La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află inregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C.pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă”  se arată în comunicat.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si