Close sidebar
Close sidebar

Masinuta asta merge 3.000 de km cu 0 lei si 125 km/h. E dovada ca energia alternativa poate intrece petrolul

Un grup de studenti de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven a creat cea mai eficienta masina.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Stella Lux are 4.5 metri lungime, iar plafonul este acoperit cu 381 de celule fotovoltaice care aduna energie de la soare. O baterie mica de numai 15 kWh se incarca stationar sau la viteza mica in maximum 45 de minute, cu energie pentru 1.000 de km pe zi, noteaza promotor.ro.

Viteza maxima la care poate ajunge este de 125 de km/h, fiind realizata din fibra de carbon si aluminiu.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Interesant e ca energia captata in 3 cicluri de incarcare ar costa numai 25 de lei daca masina ar fi luat curent de la priza – echivalentul a 5 litri de benzina. Masina are o functie digitala cu ajutorul careia calculeaza si interpreteaza  cantitatea de energie solara pe care o poate capta in ziua curenta.

Mai mult decat atat, Stella stie sa comunice cu celelalte masini din trafic prin conexiunea la telefonul mobil al proprietarului.

Masina a fost gandita pentru patru persoane, fiind extrem de confortabila. Toate functiile masinii si luminile abientale sunt actionate de pe o tableta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI