Venețianul Matteo Politi și-a asumat identități diferite de-a lungul anilor și a reușit întotdeauna să evadeze și să scape basma curată, scrie Repubblica.it.

În urmă cu câteva zile, Matteo Politi a fost depistat în Hong Kong, unde poate că încearcă din nou să se prefacă drept ceea ce nu este, arată publicația italiană.

Citește și: VIDEO- Tinerele mutilate de un estetician fals vor acum dreptate

"Este adevărat că este căutat, dar nu de VIP-uri cum îi plăcea să spună, ci mai degrabă de poliție", titrează jurnaliștii italieni.

Matteo Politi, apariție surpriză în Hong Kong

Matteo Politi, falsul chirurg estetician care este căutat de poliția română din luna martie, a reușit mereu să scape.

După ce fusese condamnat la trei ani și zece luni pentru infracțiunea de înșelăciune și fals intelectual, a dispărut în neant.

În ultimele zile, un videoclip postat de el pe Instagram datând din decembrie 2022 în Hong Kong a fost republicat pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Matteo Politi (@dr.matteo.politi)

Matteo Politi, condamnat definitiv

În luna martie, 2023, falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost condamnat definitiv la trei ani şi zece luni de închisoare de către Curtea de Apel București.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Decizia instanței este definitivă după ce  Matteo Politi  a contestat-o a în luna noiembrie a anului trecut.

Matteo Politi, falsul chirurg cu 8 clase, apariție-șoc în timp ce e căutat de poliție

Matteo Politi, falsul chirurg cu 8 clase

[Sursa foto: Instagram]

Matteo Politi a fost condamnat pentru  înşelăciune şi infracţiuni legate de fals, nu şi pentru exercitarea fără drept a profesiei de medic, întrucât aici faptele s-au prescris. 

Citește și: Matteo Politi a fost condamnat definitiv. Falsul chirurg are de executat o pedeapsă de trei ani și zece luni

Acesta este nevoit să achite părţilor civile daune morale şi materiale în valoare de aproape 30.000 de lei şi peste 11.000 de euro.

”În perioada martie 2018- 07.12.2018, bărbatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti”, iar în perioada martie 2018- 07.12.2018,

”a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de Euro”, s-a arătat în rechizitoriu.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. 

După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, însă acum este în libertate.

S-a prezentat sub un nume fals

De asemenea, procurorii au mai precizat că, în septembrie 2018, italianul a indus în eroare doi medici, prezentându-se sub un nume fals și susţinând că, în scurt timp, va fi proprietarul unei clinici private cu sediul în Bucureşti.

Citește și: VIDEO- Iadul prin care trece fosta iubită a lui Matteo Politi

Anchetatorii notează că Matteo Politi i-a păcălit și determinat pe cei doi medici să încheie un contract de prestări servicii cu o societate comercială, al cărei administrator era, încasând suma de 13.896 lei, reprezentând chiria pentru trei luni de utilizare a unui cabinet din cadrul clinicii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si