”În problema Ucrainei, China nu caută interese geopolitice. Nu suntem dispuşi să urmărim situația de pe margine, cu atât mai mult să turnăm gaz pe foc. Avem un singur obiectiv, pe care ni-l dorim cu toată sinceritatea și acela este pacea", a fost mesajul transmis de oficialul chinez.

Citeste si: Garanțiile de securitate cerute de Ucraina, nodul gordian al negocierilor dintre Moscova și Kiev

China va continua să promoveze negocierile de pace și să joace un rol constructiv și responsabil, pentru a ajuta la rezolvarea crizei din Ucraina, a mai declarat reprezentantul lui Xi Jinping la ONU.

China refuză să se pronunțe despre masacrul de Bucha

Oficialul de la Beijing a subliniat, de asemenea, că Republica Chineză, ca și până acum, va continua să ofere asistență umanitară Ucrainei și țărilor vecine care primesc refugiați din această țară care luptă în război.

Citeste si: "Războaiele se sfârşesc în cele din urmă". Cum promite China că se implică în stoparea războiului din Ucraina

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Comentând uciderea civililor din Bucea, reprezentantul permanent al Chinei la ONU a subliniat că atacurile asupra civililor sunt inacceptabile, iar circumstanțele respective și cauzele exacte ale fiecărui incident în parte trebuie verificate și stabilite, transmite Rador.

Citeste si: "Masacrul din Bucha", dezbătut în Consiliul de Securitate al ONU. Zelenski, față în față cu "omul lui Putin"

China, care s-a apropiat tot mai mult de Moscova în ultimii ani, a refuzat să condamne agresiunea Rusiei sau să califice acţiunile acesteia drept invazie sau război.

Presa de la Beijing, la fel ca aceea din Rusia, consideră că este vorba de o "operațiune specială" în Ucraina.

"China este pregătită să joace un rol constructiv"

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a avut luni o discuţie telefonică cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba. Kievul speră că Beijingul poate juca un rol important în ajungerea la o încetare a focului în Ucraina.

"China este pregătită să joace un rol constructiv, dintr-o poziţie obiectivă" pentru găsirea unei soluții de pace în Ucraina, a transmis luni  șeful diplomației de la Beijing.

Citeste si:  Cine sunt presupușii călăi ai masacrului de la Bucha. Gruparea Anonymous a publicat numele și pozele soldaților ruși

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

La rândul său, ministrul de Externe de la Kiev a spus că  Ucraina doreşte să menţină comunicarea cu Beijingul  şi speră că acesta va continua să joace un rol important în ajungerea la o încetare a focului. 

"Războaiele se sfârşesc în cele din urmă. Cheia este cum să reflectăm asupra durerii, cum să menţinem securitatea durabilă în Europa şi să instituim un mecanism de securitate europeană echilibrat, eficient şi sustenabil", a afirmat Wang Yi, după dialogul cu Kuleba.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si