Mici și bere. Tradiţionalii mititei sau mici sunt nelipsiți din meniul românilor de 1 Mai, însă medicii spun că ei trebuie consumaţi cu măsură şi doar dacă sunt produşi din ingrediente verificate.

În plus, asocierea lor cu băuturile alcoolice nu este deloc potrivită pentru pentru ficat şi digestie.

Mici și bere

Citeste si: Mici la cuptor. Înlocuiește anul acesta tradiționalul grătar cu rețeta asta excelentă

Ce conțin micii

Mici și bere. Micii se prepară din carne tocată, în amestec (porc cu vită sau vită cu oaie) sau provenind de la un singur animal, maturată cu supă de oase, adaos de grăsime, condimente, afânători (bicarbonat de sodiu), uneori cu adaos de texturate de soia sau fosfaţi – care sunt complet nesănătoşi-, coloranţi şi conservanţi cu potenţiale efecte cancerigene.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mici și bere

Asocierea micilor cu pâine şi bere înrăutăţesc şi mai mult digestia

Mici și bere. Asocierea micilor cu pâine şi bere înrăutăţesc şi mai mult digestia, putând provoca steatoza hepatică, aşa-numitul ficat gras.

De asemenea, consumul excesiv de mici poate duce la creşterea riscului de apariţie a anumitor forme de cancer, cum este cel de vezică, de pancreas sau cel de colon, a pancreatitelor acute sau cronice.

Citeste si: Reţetă mici de casă. Este perfectă pentru 1 Mai

Mici și bere

Micii conţin cantităţi mari de sare, fiind contraindicaţi persoanelor obeze, hipertensive, diabeticilor, celor cu boli hepato-renale sau dislipidemie.

Totuşi, micii pot fi conumaţi cu moderaţie, sporadic, atunci când suntem siguri de compoziţia lor, cu muştar natural şi cu cantităţi moderate de vin roşu, fără sulfiţi, în felul acesta scăzându-le toxicitatea, scrie adevarul.ro.

Pericolul neștiut din mici

Mici și bere. De asemenea, frigerea lor incompletă poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis, un parazit care produce apariţia unei boli grave numită trichineloză. Aceasta se manifestă prin diaree abundentă, însoţită de vomă, dureri abdominal, febră, conjunctivită, urticarie şi dureri musculare generalizate.

Mici și bere

Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!

Mici și bere. Există însă şi forme extrem de grave ale acestei boli, care au loc atunci când larvele invadează plămânii, inima sau sistemul nervos central. În general, mititeii sunt indigeşti din cauza cantităţii foarte mari de grăsime animală (peste 20%), bogată în acizi graşi saturaţi, care pot declanşa probleme cardiovasculare.

Citeste si: Tort de cozonac. Cum il poti pregati din resturile ramase

De asemenea, mititeii au densitate calorică mare, contribund la apariţia supraponderalităţii şi a obezităţii. Atunci când sunt fripţi pe grătarul cu foc direct devin toxici din cauza arsurii şi a contaminării cu hidrocarburi policiclice aromate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si