Mici la cuptor. Înlocuiește anul acesta tradiționalul grătar cu rețeta asta excelentă
Mici la cuptor. An de an, micii sunt nelipsiți din meniul de 1 Mai. Anul acesta, suntem în stare de urgență, așa că vă propunem o rețetă delicioasă de mici la cuptor.
Mici la cuptor. Mititeii se pot face din carne de porc în amestec cu vită sau berbecuț, sau cu toate trei. Și condimentele pot fi diferite: mai mult sau mai puțin usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru.
Mici la cuptor. Ingrediente: 500 g carne de porc, 1 kg carne de vită tocată, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 300 ml apă, un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită, boia de ardei dulce, 2-3 căței usturoi, 1/2 linguriță pudră de usturoi 2 lingurițe,
sare, piper, cimbru.
Mici la cuptor. Mod de preparare: Se curăță carnea și se toacă în mașină. Carnea de vită trebuie să fie macră, iar pe cea de porc mai grasă. În final, ar trebui să fie 1/3 grăsime, la 2/3 carne macră. Tot prin mașină de tocat se trec și cățeii de usturoi, apoi adaugă și restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boia, pudra de usturoi, sare, piper și cimbru.
Se frământă ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute de mână, până când carnea se transformă într-o pastă omogenă. În timp ce se frământă, se adaugă apă în care s-a dizolvat un cub de concentrat de vită (sau supă concentrată de vită).
Pasta omogenă se acoperă cu capac sau folie și se pune la frigider pentru minim 4 ore. Se formează apoi micii, 8-10 cm lungime, 3-4 cm grosime.
Apoi, se frig pe grătarul pentru 5-6 minute, la jar potrivit de încins.
Anul acesta, puteți încerca să înlocuiți grătarul cu cuptorul. Micii vor ieși la fel de dlicioși!