Reţetă mici de casă. Este perfectă pentru 1 Mai
Reţetă mici de casă. Pentru că se apropie 1 Mai şi nu vom putea să sărbătorim această zi cu prietenii, ne-am gândit să vă oferim o reţetă specială de mici de casă.
Reţetă mici de casă. Stiai ca celebrii mici sunt o specialitate romaneasca? Desi se aseamana cu produse din carne tocata din zona Balcanilor, dar si din Bulgaria, Grecia si Turcia, mititeii romanesti au si alte ingrediente, inclusiv bicarbonat.
Se zice ca micii au fost inventati in secolul al XIX-lea, de bucatarii hanului La Iordachi din Bucuresti. Hanul era foarte cunoscut pentru carnatii sai, dar bucataria a ramas fara mate de oaie si s-a pus compozitia direct pe jar.
Reţetă mici de casă. Totusi, atestarea oficiala apare in 1920, intr-o scrisoare pe care bucatarul i-a trimis-o unui ofiter din armata romana.
Reţetă mici de casă. Este cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta de mici de casă după propriul gust, aceasta este rețeta la baza căreia stau toate celelalte rețete. Iată cum poți să faci mici de casă.
Mititeii sunt un preparat culinar des consumat la noi în țară, care se pregătesc diferit în funcție de zonă.
Însă, gustul savuros al micilor de casă se obține dintr-o rețetă deja autentică, pe care ți-o prezentăm mai jos. Dacă vrei să faci mici de casă, iată cea mai bună rețetă!Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase, scrie retete.unica.ro
Reţetă mici de casă. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.
Care este secretul unei rețete de mici de casă? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Reţetă mici de casă. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, dacă nu vrei să devină fazi și uscați!