Concedieri în masă, în România. Mii de români vor rămâne fără un loc de muncă
Mii de români vor rămâne fără loc de muncă. România va fi lovită de un val de concedieri.
Vești proaste. Mii de români vor rămâne fără job. Este vorba despre angajații companiilor de stat, cât și de cei din companiile private. Cei mai vizați sunt angajații Complexului Energetic Oltenia şi cei de la Tarom.
Citeste si: Curs valutar BNR azi, 27 aprilie 2022: Cum evoluează euro?
Economia țării este în cădere. Locuitorii acestei țări se așteaptă la ce este mai rău.
Motivul concedierilor în masă este lipsa de materii prime, anunță Ministrul Economiei. Criza de materii prime ar putea trimite în șomaj mii de români sau i-ar putea lăsa fără loc de muncă pe angajații companiilor din domeniul privat.
Sorin Grindeanu- Ministrul Transporturilor a declarat că va discuta cu Comisia Europeană planul de restructurare. Potrivit acestuia, 300 de angajați TAROM ar trebui să elibereze postul până la finalul acestui an.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Totodată este vizat și Complexul Energetic Oltenia, care este cel mai mare producător de energie pe cărbune din România. Există deja un plan de restructurare aprobat în ceea ce îi privește pe angajații firmei.
Planul de restructurare prevede reducerea personalului, de la aproape 11.000 de salariați, numărul prezent, la 4.6000 până la finalul anului 2026. Potrivit planului de restructurare, două mii de angajați ar putea rămâne fără loc de muncă până la finalul acestui an.
Citeste si: Florin Cîțu s-a răzgândit: "O criză economică poate fi evitată"
Romsilva este o companie care a dat afară deja 400 de angajați. Ministrul Economiei anunță o criză majoră de materii prime, iar în domeniul construcțiilor sunt deja probleme, deoarece nu se mai găsesc materialele necesare.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni, spune că cea mai mare problemă este legată de prețul materiilor prime și a materialelor. Este de părere că războiul din Ucraina a contribuit la creșterea masivă a prețurilor.
„Industria se confruntă cu multiple ameninţări: prima este preţul materiilor prime şi materialelor, energie electrică şi gaz. Industria foloseşte destul de mult aceste resurse energetice. La războiul cu Ucraina s-au adăugat creşteri masive de costuri la metale. De la 1.000 de euro la 2.000 de euro pe tonă", a spus el.