Datoriile RADET au ajuns la 3.6 miliarde de lei, anunta Ministerul Energiei, iar ELCEN a acumulat, la randul ei, datorii totale de 1,74 miliarde lei, din care 822 milioane lei sunt către bugetul de stat, alte 540 milioane lei sunt către furnizorii de combustibili, iar 383 milioane lei sunt creditele de rambursat.

„Această situaţie ar duce la grave probleme în alimentarea cu apă caldă şi căldură a celor 566.000

de apartamente racordate la RADET”, spun oficialii Ministerului Energiei, potrivit news.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În plus, blocarea financiară completă a Elcen şi RADET pune în pericol orice proiect de restructurare sau retehnologizare.

Datoria RADET către Elcen a început în anul 1996, când regia de termoficare a încheiat anul fiscal cu o datorie de 8,7 milioane lei. Din acel an şi până în prezent, RADET nu a mai reuşit să îşi achite datoriile către Elcen, acumulând an după an datorii noi li penalităţi de miliarde de lei.

Elcen se află sub autoritatea Ministerului Energiei şi produce şi distribuie energie termică şi energie electrică. Este cel mai mare producător de energie termică din România. Asigură 40% din producţia la nivelul ţării şi 90% din producţia din Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si