UPDATE- Autoritățile neagă că alți patru sportivi care au fost repatriați ar fi infectați cu Omicron

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că informațiile potrivit cărăra alți patru sportivi care au fost repatriați ar fi infectați sunt false.

„Potrivit informaţiilor primite de la DSP Maramureş doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informaţiile despre acest caz fiind deja transmise public. Mâine, 7 decembrie, conform metodologiei, vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriaţi din Africa de Sud”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică luni seara.

„În urma rezultatelor parţiale ale secvenţierii tulpinii provenind de la sportivul din judeţul Maramureş, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alţi 2 pasageri din cursa din Africa de Sud ”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sursa citată a precizat că rezultatul final în urma cercetărilor efectuate va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. 

Citeste si: Pacientul zero de la Bârlad, infectat cu Omicron, obligat de vecini să nu deschidă fereastra

A treia persoană cu Omicron din România

În cazul în care se va confirma rezultatul secvențierii, sportivul din Baia Mare ar fi cea de-a treia persoană de pe teritoriul României infectată cu Omicron. Primele două cazuri au fost confirmate sâmbătă.

Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud. O femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui se află în izolare la domiciliu, ambele persoane fiind asimptomatice.

Citeste si: Mutația Omicron a ajuns în România

Românca din județul Brașov a posvestit despre cum a ajuns să fie infectată cu varianta Omicron a Coronavirusului

A fost în vacanță împreună cu fiul ei și cumnatul. Amândoi au ieșit negativ la testul covid și vor fi reevaluați peste opt zile. Noua variantă a virusului a fost depistată și la un bărbat de 59 de ani din Vaslui- care era în același avion. El nu are niciun simptom de boală- spun medicii. 

Citeste si: Rafila a anunțat că persoanele din state terţe vor trebui să prezinte un test PCR la intrarea în ţară, nu mai vechi de 48 de ore. Noile măsuri implementate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si