Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Educației: Fraudă la examenul de Bacalaureat 2021. Candidații vor fi eliminați

Miercuri, 17 august 2021, Ministrul Educației a anunțat faptul că mai mulți candidați din cinci școli și cinci județe diferite au fost surprinși fraudând examenul de Bacalaureat și că aceștia vor fi eliminați.

Andreea Bolocan,

Anunț important pentru cei care au încercat să fraudeze examenul de BAC [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În cadrul unei emisiuni TV, Sorin Cîmpeanu, a intervenit printr-o discuție telefonică și a încercat să se facă înțeles cu privire la faptul că elevii care au încercat să fraudeze examenul de Bacalaureat for fi sancționați foarte dur.

”O fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel”

”Este vorba de o fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă elevii care nu au înţeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminaţi din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen.

Se fac verificări atât cât se pot face într-o şcoală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul şi să fie o înţelegere cu supraveghetorii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică, miercuri la Digi 24.

Citeste si: Subiecte BAC 2021 Edu.ro la Geografie, Biologie, Anatomie, Informatică, Chimie organică şi anorganică, Fizică, Logică, Psihologie şi Filosofie

Elevii nu vor mai avea dreptul să participe la examen

Ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă, iar aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv. El a precizat că este vorba de cinci săli de curs din cinci licee din mai multe judeţe, Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

Elevii vor fi eliminați din examen [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanța respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înţeles, vor plăti. Candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă. Ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen”, a adăugat Cîmpeanu.

Citeste si: Perle de la BAC, sesiunea de toamnă la Limba şi literatura română

Peste 4.700 de candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului de la cea de-a doua sesiuni a Bacalaureatului au absentat, marţi, 17 august 2021 iar alţi 29 au fost eliminaţi pentru fraudă.

Miercuri, 18 august 2021, a avut loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar joi este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI