USR a depus săptămâna trecută moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul ‘săptămâna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”. Opoziția îl acuză pe ministrul Virgil Popescu că „periclitează” securitatea energetică a României şi spun că trebuie să plece imediat din această funcţie.

Citeste si: VIDEO| În loc să-i ajute cât mai repede pe români să facă faţă valului de scumpiri, politicienii se contrazic când vine vorba de plafonarea preţurilor 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, întrebat despre o eventuală demisie a ministrului Energiei Virgil Popescu solicitată de unii reprezentanţi ai PSD, că evaluarea miniştrilor o face premierul și că PSD va vota împotrivă.

UPDATE 11.00. Virgil Popescu: Nu am nicio emoţie  

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declaratcă nu are nicio emoţie cu privire la moţiunea simplă depusă de USR împotriva sa, convins fiind că social-democraţii vor vota "împotrivă". 

"Nu, chiar nu am nicio emoţie. Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm", a spus Virgul Popescu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Citeste si: VIDEO| Sindicaliștii ALRO au protestat în fața Guvernului

Demisia lui Virgil Popescu a fost cerută chiar de voci din PSD

În ultimele săptămâni PSD a cerut pe diferite voci demisia ministrului liberal Virgil Popescu.

Social-democrații s-au declarat nemulțumiți de declarațiile contadictorii pe care ministrul Energiei le-a făcut în spațiul public în scandalul facturilor uriașe.

Citeste si: Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Ședință de urgență între liderii PNL și PSD

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva. Azi, din nou, spune un lucru pe care nu îl înțeleg: cetățenii să reclame. Nu! Până să ajungă cetățenii să reclame, el trebuia de ieri, când a constatat că sunt niște facturi emise împotriva legii, să ia niște măsuri, nu să facă el reclamații la ANPC. Trebuia să anunțe că în urma sesizărilor primite până acum, următoarele societăți nu mai au licență", a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

La rândul său, Marcel Ciolacu, președintele PSD, întrebat dacă susține poziția lui Tudose, a spus că „ține cont de părerile și experința colegului Tudose”.

„Este o decizie care trebuie luată în coaliția de guvernare, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă”, a adăugat președintele PSD.

Ministerul Energiei, acuzat că a redactat eronat actele legislative care îi obligau pe furnizorii de energie să compenseze facturile și că nu a publicat din timp normele de aplicare

[Sursa foto: Facebook / Virgil Popescu]

Șir de gafe la Ministerul Energiei

Cea mai controversată declarație a ministrului Energiei, Virgil Popescu a fost recomandarea ca românii care nu primesc facturile compensate să nu le plătească, până când nu sunt corectate de către furnizori.  

Virgil Popescu a fost criticat chiar de șeful său de partid, Florin Cîțu. ”Haideţi să nu creăm probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, iar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu, dar dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a spus Cîţu, la DC News.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

El a arătat că trebuie să fim foarte atenţi că, dacă îi îndemnăm pe oameni să nu plătească factura, atunci ”nu vor mai plăti taxe şi e complicat”.

Citeste si: Mai speriați de facturi decât de ruși

USR acuză „dezastrul” din gestionarea crizei facturilor la energie 

Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit „şansa” să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani”.

USR califică drept „un dezastru” gestionarea crizei facturilor la energie, menţionând că românii au ajuns să plătească sume „uriaşe”, iar oamenii şi economia suferă din cauza unor decizii „proaste” luate de ministrul Virgil Popescu.

„Cel mai mare pericol la adresa securităţii energetice a României vine de la Virgil Popescu. Cifrele şi faptele spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Energiei: gestionarea crizei facturilor la energie este un dezastru; 25% din puterea instalată în capacităţile de producţie de energie electrică din România a fost închisă; importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului naţional; legea offshore, care ar fi dat perspectiva începerii investiţiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră, este încă blocată; România a ajuns din exportator net de energie electrică, importator net în perioada 2019 – 2021; noi investiţii în sistemul energetic sunt blocate din cauza întârzierilor şi blocajelor legislative generate tot de Virgil Popescu; peste 10 miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite din cauza incompetenţei; sinecurile pentru activul de partid în companiile de stat din energie au înflorit mai mult decât oriunde”, se spune în moţiunea simplă împotriva lui Virgul Popescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si