Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim mai devreme de sfârşitul acestui an, având în vedere creşterile de preţuri, iar propunerile de majorare sunt între 8% şi 12%, a declarat, marţi, la Ploiești, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Anterior, sindicatele au criticat creșterile mici ale salariului minim anunțate de Executiv.

Citeste si: Sindicatele, revoltate de majorarea cu doar 8% a salariului minim. "Un gest simbolic și atât"

Raluca Turcan: Luăm în calcul o majorare mai rapidă 

"În acest moment suntem în etapa de negociere între patronate şi sindicate, iar Guvernul are propria proiecţie cu privire la capacitatea de susţinere a majorării salariului minim. În mod firesc, majorarea salariului minim se face de la începutul anului. Însă, dacă această situaţie a creşterii preţurilor va evolua negativ, luăm în calcul şi o majorare mai rapidă", a arătat ea.

Citeste si: Va crește prețul apei îmbuteliate cu 20%

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prim-ministrul Florin Cîţu a menţionat, la finalul săptămânii trecute, că ia în considerare majorarea salariului minim brut cu 8%, iar creşterea acestuia ar putea fi realizată de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie 2021.

În completare, Raluca Turcan a dat de înțeles că ar putea fi vorba și de o majorare cu 12% a salariului minim:

"Aş vrea să ştiţi că s-au făcut până acum solicitări de majorare între 8 şi 12%.

Pe mine mă interesează, ca ministrul al Muncii, ca majorarea să fie consistentă şi simţită", a mai spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Salarii mici, angajați puțini

Ministrul Muncii a anunțat anterior că își dorește o "creștere semnificativă" a salariului minim [Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan]

Cât este salariul minim în prezent

Salariul minim brut pe economie a crescut la 2.300 de lei în ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că oa­menii primesc în mână 1.386 de lei, cu 40 de lei mai mult decât în 2020.

Salariul minim pentru studii superioare a rămas neschimbat în 2021 la valoarea de anul trecut, de 2.350 lei.

Citeste si: Ministrul Muncii vrea "creșterea semnificativă" a salariului minim din ianuarie 2022

Patronatele nu sunt de acord cu graba majorării salariilor

Potrivit directorului executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete, Guvernul ar trebui să majoreze salariul minim pe economie din luna ianuarie a anului viitor, şi nu mai înainte, deoarece companiile internaţionale şi româneşti au bugetele de salarii bătute în cuie, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si