Timp de o luna, legea pensiilor va ramane in dezbatere publica. Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca fiecare cetatean poate sa trimita adresa Ministerului Muncii in care sa explice ce anume il deranjeaza.

"Joi va fi prezentarea legii in ansamblu. Vor fi cateva noutati. Va ramane o luna in dezbaterea publica. Fiecare cetatean al Romaniei poate trimite adresa la Ministerul Muncii in care sa spuna ce il deranjeaza in aceasta lege.

Vom avea discutii cu organizatiile de pensionari din toata Romania, ne vom deplasa in teritoriu pentru a sta de vorba cu organizatiile de pensionari din diferite judete ale tarii (...)Cred ca e in interesul fiecarui pensionar din aceasta tara ca aceasta lege sa fie cat mai repede adoptata, pentru ca urmeaza o perioada ca sa fie facute calcule pentru cinci milioane de pensii. Ca sa putem sa o aplicam pe noua formula care aduce o crestere in plus fata de formula actuala, automat ar trebui sa o avem cat mai repede adoptata", a explicat Olguta Vasilescu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Proiectul prevede ca pensionarii care nu pot aduce acte pentru

sporurile primite din 1975 pana in 2001 vor primi din oficiu un procent de marire de 10%. Totodata, cei care vor sa isi cumpere vechimea vor putea plati si pentru o vechime mai mica de 5 ani.

Ministrul Muncii a dat asigurari ca nicio pensie nu va scadea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si