Pe de altă parte, Comisia Europeană spune despre România că are un sistem de pensii nedrept.

Cristian Ghinea a fost chestionat, miercuri seară, despre angajamentele în PNRR pentru reforma pensiilor, iar acesta a răspuns: ”Sunt reformele pe care România şi le propune să le facă. Creşterea voluntară a vârstei de pensionare, stagiul de cotizare nu va mai fi unul fix, va fi unul legat de numărul de ani şi de tipul de profesie.

Va fi o formulă fixă, dar nu fixă pentru toată lumea, care urmează să fie stabilită în legea viitoare care va fi aprobată de Parlament anul viitor”, a precizat Ghinea, la Digi 24.

Ghinea: ”Comisia Europeană şi-a dorit ceea ce ne recomandă de vreo 10 ani..”

Ministrul Proiectelor Europene a dat explicații și în legătură cu dorințele Comisiei Europene: ”Comisia Europeană şi-a dorit ceea ce ne recomandă de vreo 10 ani. Vreau să rispesc puţin acest mit că tema a apărut brusc pe agendă. Sunt două realităţi factuale: Prima, că România are recomandare de ţară de mai mulţi ani(...) care spune că avem un sistem de pensii dezechilibrat(...) şi al doilea că avem o problemă cu echitatea sistemului de pensii. Adică avem un sistem nedrept”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis şi Florin Cîţu participă la manifestările cu ocazia Zilei Eroilor

Ghinea a anunțat că legea pentru reforma pensiilor trebuie aprobată de Parlament, anul viitor urmând să intre în vigoare în 2023

Cristian Ghinea a menționat că în România sunt 5 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei, sunt câteva sute de mii de pensionari cu pensia minimă de 800 de lei, iar 9.000 de pensionari cu pensii speciale, care au o pensie medie de 9.600 de lei.

”Dacă noi nu rezolvăm recomandările de ţară, Planul nu este acceptat. Este condiţie eliminatorie, cu DA sau NU. Nu a apărut din senin această temă(...) Dacă nu spui clar cum vrei să rezolvi recomandările de ţară, nu treci la evaluarea tehnică”, a mai adăugat Cristian Ghinea.

Citeste si: Raed Arafat: Cum ne putem proteja de tulpina indiană de coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si