Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Sanatatii, obligat dupa ce legea vaccinarii obligatorii a trecut de Senat

Legea vaccinarii obligatorii mai are un pas si este adoptata. Parintii care refuza sa isi imunizeze copiii vor primi amenzi de pana la 10 mii de lei, iar micutii nu vor fi primiti in colectivitati. Pentru ministrul Sanatatii aceast act normativ a fost o adevarata aventura. Florin Bodrog spune ca dupa ce legea a trecut de Senat au inceput sa curga amenintarile.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

O aventura...asa descrie ministrul sanatatii legea vaccinarii obligatorii, adoptata ieri de plenul Senatului.

FLORIAN BODOG: “ Legea a fost adoptata cu 99 ,9 la suta sa spunem pentru ca am avut o singura abtinere si 99 de voturi. A fost foarte multa presiune publica asupra echipei din minister care a lucrat”.

Sanctiunile pentru parintii care refuza vaccinarea merg de la avertisment si pana la amenzi de 10 000 de lei. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Sunt scutiti numai copiii care au contraindicatii medicale.

Consimtamintul parintilor pentru imunizare se prezuma ca fiind dat, iar la inscrierea in unitatile de invatamant va fi ceruta o adeverinta care sa ateste efectuarea vaccinurilor.

Camera Deputatilor este forul legislativ decizional, insa ministrul nu pare sa aiba nici un fel de emotie. Cert este ca aceasta lege va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Si daca tot suntem la capitolul imunizare si iarna bate la usa, Florian Bodog a anuntat ca vaccinurile antigripale sunt pe drum si toate contractele sunt semnate.

FLORIAN BODOG: “Potrivit OMS-ului trebuia sa incepem la sf lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie. Pana in momentul de fata nu exista cazuri de gripa raportate”. 

Cel mai sigur este sa tineti legatura cu medicii de familie.

Ei va vor anunta cand puteti sa va imunizati impotriva gripei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI