In articol:
Fostul actor Mircea Diaconu a intrat în politică încă din anul 1990, însă nu a activat serios în vreo formațiune până în anul 2008, atunci când a devenit parlamentar din partea PNL. Apoi, Mircea Diaconu a fost ales președintele partidului.
În anul 2012, Mircea Diaconu a fost numit ministru al Culturii, însă Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil deoarece deținea funcția de director al Teatrului Nottara concomitent cu cea de senator și ministru.
Citeste si: Fabuloasa avere a lui Alexandru Cumpănașu, cel mai bine plătit semi-bugetar din România
Citeste si: Dăncilă: Moţiunea de cenzură cu care ne ameninţă opoziţia nu va trece nici de această dată
În ultimii 5 ani, Mircea Diaconu a fost europarlamentar independent, membru ALDE.
Mircea Diaconu- declarații controversate
"După Băsescu s-a epuizat, s-au dus și au găsit un primar (Klaus Iohannis – n.red.),
Aproape că e inutil să mai votăm, câtă vreme au învățat perfect să modifice rezultatul alegerilor, ori direct, ori prin penibilele trasesime la care asistăm și astăzi. Fac alte majorități.
Am tot vorbit despre acest stat subteran, ocult, acest stat există și în ziua de azi și funcționează perfect cu protocoalele, cu abuzurile incredibile funcționează.
Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu, adică două mandate Băsescu și încă una ca înlocuitor, ca să nu zic nechezol"
Citeste si: Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019
Citeste si: Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la alegeri prezidențiale 2019. Câte semnături a strâns
Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Calendarul complet al votului din luna noiembrie
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
"Cred că sunt 600 și ceva de mii, însă vin în continuare. Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din țară. Am depus însă 400 și ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câțiva oameni care muncesc să le verifice, este ușor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăștia să răsfoiască două milioane.
Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 și probabil câteva în plus în caz că sunt greșeli", a mai spus candidatul ALDE și PRO România, în fața sediului BEC.
Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR
Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.
De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.
O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.