Mircea Lucescu, în vârstă de 77 de ani a fost operat la picior de coxartroză, a anunţat Dinamo Kiev. Clubul ucrainean a mai precizat că antrenorul român este într-o "dispoziţie excelentă", potrivit Antena 3 CNN.

Mircea Lucescu se recuperează după operația de coxartroză

Decizia de a face o operație în Ucraina, nu în țările europene, a fost luată de antrenorul principal după meciul cu Shakhtar pentru a-și arăta angajamentul și sprijinul față de Ucraina și poporul ucrainean.

Precum și să fie alături de echipă și să monitorizeze procesul de instruire al acestora. În viitorul apropiat, Lucescu va începe recuperarea sub controlul medicilor. De asemenea, situația este ținută sub control de către un personal medical dinamic pentru a-l ajuta pe antrenor să treacă printr-o recuperare rapidă și reușită la Kyviv”, au scris cei de la FC Dinamo Kiev pe pagina de Facebook.

Mircea Lucescu - antrenor

Mircea Lucescu - antrenor

[Sursa foto: Profimedia Images]

Citește și: „El nu știe încă, dar mama lui l-a salvat”. Mesajul emoționant al unui tată adoptiv pentru mama lui Enea, bebelușul abandonat din cauza lipsei banilor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”Mentorul este într-o stare excelentă iar dispoziția sa este una foarte bună. Acesta a început să facă primii pași prin salon și își salută echipa și fanii.

De amintit că din cauza stării de sănătate și a necesității operației de coxartroză, antrenorul dinamovist Mircea Lucescu a fost obligat să-și transfere temporar atribuțiile și puterile antrenorului principal. În locul lui, echipa este condusă de asistentul său Alexander Șovkovski. FC Dynamo (Kiev) îi urează antrenorului însănătoșire grabnică și revenirea la muncă cu echipa”, mai arată mesajul de pe Facebook.

Antrenorul și-a descoperit afecțiunea în urma unui control medical de rutină

Coxartroza este reprezentată de degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului.

”A fost pauza echipelor naționale și am venit să fac un control medical să văd cum mai sunt. Am coxartroză și dureri. Noi am jucat pe terenuri foarte dure, tari, înghețate! Aveam și crampoanele făcute de noi, cu ținte.  Când terminam meciurile, eram plin de sânge! Când am ajuns la Dinamo, am avut primul cizmar special. Aveam 18 ani și atunci îi dădeam magazinerului ceva bănuți și el îmi dădea ghetele lui Pârcălab”,  a transmis Mircea Lucescu, la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”.

Mircea Lucescu  a dezvăluit că la Dinamo Kiev nu se mai pune problema de bani, de când războiul s-a declanşat, ci doar se pune problema ca echipa să rămână în picioare. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

”Nu e așa cum își închipuie lumea. Aici nu mai e o problemă de bani, e o problemă de a rămâne în picioare acest club și fotbalul ucrainean.

Mi-aș fi dorit să fac același lucru și în România, dar nu s-a putut. La meciuri, imediat, se merge în cabină. Eram la Lviv, mai aveam 10 minut de joc, a sunat sirena și ne-am întors după o oră. Nu mi-e frică, niciodată nu mi-a fost frică, nici de operație, nici de stomatolog. Frica e aceeași, nu o împărți în război sau altceva, se poate întâmpla în orice moment”, declara Mircea Lucescu pentru gsp.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si