Si parca toti s-au evaporat, peste noapte! De la vesela si pana la mobilier, in cele 15 case din Valea Roatei totul e la fel! Mai putin proprietarii, care au disparut in mod misterios.

Icoane, tablouri, ba chiar si perdele colorate stau neatinse in aceasta casa batraneasca. Punga cu tamaie a ramas desfacuta, pe masa, de parca proprietarii ar fi plecat in graba, pentru totdeauna.

"Aici au ramas tot asa, farfuriile, paharele... odaia asta? A stat cineva, era bucatarie"

In catunul  din inima comunei Cozieni, toate locuintele sunt la fel: pline de mobilier, dar fara niciun suflet in preajma. Se intampla si in casa unui fierar, care avea 5 copii. Omul si-a lasat in urma pana si medicamentele. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

"Au lasat oamenii si medicamentele pe care le aveau... Da, da"

Greu de crezut, dar locuintele au fost parasite. Stau marturie panzele de paianjen- semn ca totul s-a intamplat cu zeci de ani in urma.

(min 15.59)  Batranii au trecut in nefiinta, iar copiii- deveniti adulti, s-au mutat la oras si n-au mai luat nimic cu ei.

"Eram peste 70-80 de copii,  ne duceam cu ajunul"

Virgil Bagiu, localnic din zona, viseaza sa transforme catunul in muzeu. Obiectele lasate in urma de proprietari ar da locului un farmec aparte, care ar trezi interesul turistilor dornici de drumetii.

"Vreau sa promovez turismul cu rucsacul in spate, sa se vada cum s-a trait"

Pentru ca ideea sa se concretizeze, ar fi nevoie de o investitie minima si de introducerea locuintelor in circuitul turistic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si