Close sidebar
Close sidebar

Misterul dispariției unor morminte de copii în Peru. Care este explicația?

Mormintele unor copii din cimitirul orașului Cusco din Peru au fost vandalizate. Autoritățile au intrat în alertă, cu atât mai mult cu cât un alt cadavru de copil a fost furat de la morga orașului.

Sorin Negru,

Misterul dispariției unor morminte de copii

[Sursa foto: El Pais]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un fenomen bizar a alarmat populația unui oraș din Peru. Mormintele unor copii au fost vandalizate, iar trupurile micuților au fost furate.

Poliția încearcă să găsească autorii acestor acte de profanare, dar nu au găsit niciun indiciu până în acest moment, potrivit El Pais.

Citește și: Claude Picasso a murit. Cel mai mic dintre copiii marelui pictor Pablo Picasso a lăsat o avere uriașă

Oamenii vorbesc, pe rețelele de socializare, de posibile acte de magie neagră sau de traficare de organe.

Povestea unei mame îndurerate

Duminica trecută, Celia Esquivel a simțit din nou că i s-a luat ceva. Pe data de 11 iulie, Yvan, copilul pe care și-l dorea de mult, a murit la doar opt luni și jumătate de o meningită acută care îl ținuse internat două luni din scurta lui viață.

De atunci, Celia îi vizitase mormântul în fiecare săptămână, ca să se roage și să lase flori. Dar duminica trecută, când în Peru a fost sărbătorită Ziua Copilului, Celia Esquivel a suferit pentru a doua oară pierderea bebelușului.

Când a ajuns la cimitirul Sol de Oro, situat în cartierul San Sebastián din Cusco, a găsit doar un mormânt deschis și gol. Jucăria de pluș zăcea lângă groapă.

Citește și: Ce semnificație are cântecul cucuvelei. Superstiții în România și în lume despre „vestitorul morții”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Când s-a aplecat înăuntru, a văzut că sticla sicriului era spartă. Cineva îi luase rămășițele copilului. Celia s-a prăbușit, a reușit să ajungă la poliție cu ajutorul tatălui ei, bunicul lui Yvan.

„Vreau doar dreptate pentru fiul meu. Dacă cineva știe ceva, să ne spună. Vreau să-l găsesc, vă rog. Vă rog să mi-l înapoiați. Are nevoie să se odihnească”, a implorat mama în presa din Peru.

Custodele cimitirului a declarat că a trecut pe lângă mormântul copilului în ziua precedentă și totul era în regulă, așa că se crede că mormântul a fost jefuit duminică seara.

Misterul dispariției unor morminte de copii în Peru. Care este explicația?

[Sursa foto: El Pais]

Chiar și așa, Celia Esquivel s-a plâns de indiferența administratorilor Sol de Oro. „Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea”, spune ea.

Municipalitatea din San Sebastián a promis că va verifica toate camerele de securitate de pe străzile din apropiere pentru a-i găsi pe criminali.

Dar familia deplânge răspunsul lent al procurorului. „Nu au luat amprentele din sicriu sau de pe sticla spartă. Ar fi putut începe o analiză criminalistică. Ar trebui să verifice telefoanele tuturor celor care lucrează în cimitir. Trebuie aflat adevărul”, a spus Celia.

Ea nu cunoaște motivul jafului. „Ma pot gândi la multe lucruri, chiar și că l-au traficat. Dumnezeu vede totul”, a adăugat ea.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Rafael Esquivel, tatăl Celiei și bunicul copilului, susține că răpirea a fost făcută de un specialist, deoarece sicriul nu a fost dezgropat complet. Tâlharii au ridicat doar capul sicriului pentru a sparge sticla și a scoate cadavrul.

Cimitirul, spune familia, nu are personal de securitate suficient.

"Persoane fără scrupule au săvârșit fapta penală de profanare a mormântului minorului”, a spus unul dintre oficialii municipalității Cusco.

Dispariție de la morga orașului

Vestea a alarmat populația din orașul peruvian. În urmă cu doar o lună, rămășițele unui alt copil, un făt de opt luni care a murit înainte de naștere, au fost jefuite.

Shirley Pachas Carbajal, mama, a denunţat că fapta a avut loc în spitalul de urgenţă Antonio Lorena. Explicația autorităților a fost că hoții au forțat geamul din spate al incintei de la morga spitalului. Ei au promis o anchetă exhaustivă, dar cazul nu a fost rezolvat.

Poliția încearcă să găsească o legătură între cele două cazuri. Între timp, două mame și două familii suferă: una nu și-a putut îngropa fiul, iar cealaltă a rămas cu un mormânt gol.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI