Close sidebar
Close sidebar

Mitropolitul Clujului: "Musulmanii au cate 5-6 copii. Sa aiba si crestinii macar cate trei, atunci s-ar redresa Europa"

Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Andrei Andreicut, a declarat, duminica, la Alba Iulia ca Europa trebuia sa faca tot ce poate pentru ca in Siria sa se instaleze pacea pentru ca "sa nu mai trebuiasca sa plece valuri, valuri de musulmani de acolo".

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Sa-i primim cu drag si pe ceilalti amarati care vin sa munceasca in Europa, dar, in acelasi timp, cred ca comunitatea internationala ar trebui sa faca tot ce poate ca acolo in Siria sa se puna pacea, in Irak sa se puna pacea si sa nu mai trebuiasca sa plece valuri- valuri de musulmani de acolo. Sa stea la casuta lor. Ca-i mai bine acolo. Cred ca aceasta ar fi solutia. Ca imbatraneste Europa si ca are nevoie de mana de munca, inca mai are si tineri pe care sa-i determine sa faca copii. Asta este. E o situatie trista", a declarat acesta.

Totodata, mitropolitul a declaat ca musulmanii nu au ajuns inca la masura in care sa inteleaga democratia, amintind de „Primavara araba”.

"Cred ca, deocamdata, stilul lor de viata, etosul lor este altul.

Nu stiu daca sunt in stare sa inteleaga democratia. Am dori, am dori, dar e greu cu ei.(...) O fi valabila democratia si pentru ei, dar eu cred ca e cam pe la mijloc raspunsul. Deocamdata, pana cand inteleg democratia, eu cred ca ar trebui sa fie si mijloace care sa ii oblige sa respecte democratia", a declarat IPS Andrei Andreicut, potrivit ziare.com.

Totodata, dupa parerea mitropolitului, daca crestinii ar avea si ei mai multi copii, la fel ca musulmanii, situatia s-ar redresa.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

"Si atunci, sa aiba si crestinii macar cate trei. Si atunci s-ar redresa Europa. Dar ca sa se intample lucrul acesta, este misiune si a duhovnicilor, dar e si misiunea guvernelor", a aratat Andreicut.

"Si apoi, atunci, s-ar rezolva problema aceasta. Sigur, sa aiba grija de mamele care cresc copii, sa fie acele indemnizatii pentru copii mai mari si atunci Europa nu ar imbatrani", a  mai adaugat ierarhul.

Mitropolitul a explicat ca religia si iubirea crestina înseamna „sa fim foarte buni”.

„În sensul acesta trebuie înteleasa religia si iubirea crestina. Si fata de musulmanii care fac atentate. Si-atunci care este rezolvarea? Aceasta este rezolvarea: sa ne traim noi religia crestina asa cum ne-a lasat-o domnul Hristos sa fim foarte buni chiar daca credem ca ceilalti nu au adevarul absolut, dar sa-i iubim asa cum sunt. Si sigur ca spun si lucrul acesta, sa ma iertati cu totii, in extremis noi am vrea sa-i facem pe toti crestini, dar pana îi facem pe toti crestini sa-i iubim pe toti asa cum sunt ca Dumnezeu îi lasa asa cum sunt”, a afirmat IPS Andrei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI