Banca Națională a României (BNR) va lansa o monedă din aur în data de 6 februarie 2023. Ea va avea valoarea de 500 de lei și simbolizează 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu.

Moneda pe care este inscripționat chipul lui Iuliu Maniu

BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din aur având tema de 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu, fost prim-ministru al României până în 1933.

Citește și: O comoară nazistă, căutată de sute de oameni într-un mic sat din Olanda

Potrivit reprezentanților Băncii Naționale Române, noua monedă emisă valorează 500 de lei. Pe fețe, vor apărea simboluri specifice perioadei interbelice, precum palatul Adunării Deputaților din București, inscripția ”România”, într-un arc de cerc, stema țării și anul lansării, 2023. Reversul monedei îl va reprezenta pe Iuliu Maniu, numele și semnătura sa, dar și anii în care a trăit, 1873-1953.

Citește și: Cât costă azi litrul de motorină și benzină, după eliminarea compensării de 50 de bani de la 1 ianuarie 2023

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Renumitele monede vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor avea însoțite câte o broșură de prezentare și certificat de autenticitate, redactate în 3 limbi, română, engleză și franceză. Pe certificate vor apărea și semnăturile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu și a casierului central.

Aceste monede sunt foarte greu de găsit. Vor fi produse în ediție limitată, având un tiraj de maxim 1000 de piese.

Prețul său nu este accesibil tuturor, iar pentru a avea o monedă originală din aur care să înfățișeze chipul lui Iuliu Maniu, vei scoate din buzunar suma de 14.500 de lei, inclusiv TVA. Vei primi broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Citește și: Curs valutar BNR azi, 2 februarie 2023. Cât costă un EURO?

Monedele din aur cu fața lui Iuliu Maniu, reprezintă 150 de ani de la nașterea sa și au putere de circulație în interiorul țării. Lansarea în circuitul numismatic al monedelor se va realiza prin sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş.

Citește și: Care sunt monedele și bancnotele de care românii trebuie să se ferească


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si